Ukens nyheter på PSN og XBLA (uke 24)

Metal Gear Solid på PSP, «Tales of Monkey Island» gjør PS3-debut og sommerlige klassikere på 360-salg.

18. juni 2010 14:02

E3 i Los Angeles har tatt det meste av fokus denne uken, og har også bitt seg fast i ukens nyheter på de digitale onlinebutikkene til Sony og Microsoft. Det er faktisk mulig å få en smak av E3 fra konsollen sin ved hjelp av noen få tastetrykk.

Vi starter ukas gjennomgang på PS3 og PlayStation Store som har en egen E3-kategori med masse ferske trailere, både av kommende spill og nyheter til Sony-konsollen. Det betyr at du raskt og enkelt kan oppdatere deg rundt blant annet PlayStation Plus (den nye tjenesten som minner om Gullmedlemskapet på XBLA), se trailere av spill som støtter Move-kontrollerne, få med deg videoer fra spill som Sony annonserte skal støtte 3D. Og mye, mye mer.

Blant de største spillene som har fått en E3-trailer på PSN finner vi blant annet «inFamous 2», «Deus Ex: Human Revolution», «Killzone 3», «MotorStorm Apocalypse» og «Gran Turismo 5».

Her finner du flere E3-nyheter.

«Battlefield: Bad Company 2» og «Colin McRae DiRT 2» har fått nytt innhold denne uka. I «DiRT 2» sitt tilfelle er det snakk om to måter du kan låse opp alt av biler og baner mot en slant penger, mens «Bad Company 2» tilbyr deg en stor pakke med alt av utstyr du finner i spillet til online flerspiller i en Kit Short-cut Bundle Pack, som den heter. Skal du ha kloa i alt sammen koster det deg 139 kroner, mens de to «DiRT 2»-pakkene er priset til 29 kroner per stykk.

KLASSISK EVENTYR PÅ PS3

Mer interessant er introduksjonen av «Tales of Monkey Island» til PS3. Dette nye, episodebaserte spillet kom ut til Wii (gjennom WiiWare) og PC i fjor sommer – samtidig med den oppgraderte versjonen av klassikeren «The Secret of Monkey Island».

Dette er et eventyr delt inn i fem episoder, og alt sammen koster deg 139 kroner. Den første episoden kan du laste ned gratis for å prøvespille.

«Smash Cars» er et spill vi nesten hadde glemt litt, for da det ble sluppet til PSN i august 2009 hadde det store forventninger knyttet til seg som kanskje ikke helt ble innfridd. Nå har utvikleren TikGames lansert en ny flerspillermodus kalt Virus Run der opp til seks spillere kan bryne seg på nye baner og nye regler, skriver utvikleren.

Se trailer fra «Smash Cars» her.

«Metal Gear Solid: Peace Walker» kan handles direkte, digitalt og enkelt fra PSN. Det nye Metal Gear Solid-spillet lover å pushe grensene for hva vi er vant til av PSP-spill, og er priset til 349,- på PlayStation Store.

Her finner du alle ukens nyheter på PSN.

SALG PÅ MARKETPLACE

På Xbox 360 er det litt roligere enn normalt på grunn av den store spillmessen i Los Angeles, men det er mange gode tilbud på tidligere utgitte Arcade-spill som i høyeste grad er verdt å sjekke ut.

Det er snakk om fjorårets Summer of Arcade-titler som denne uken er priset ned med mellom 33 og 50%:

«Shadow Complex» (nå 560 Microsoft-poeng), «Trials HD», som nylig kunne markere at over 1 million nå har handlet spillet (560 Microsoft-poeng), «Marvel vs Capcom 2» (560), «TMNT Turtles in Time HD» (400) og «’Splosion Man» (400 Microsoft-poeng). En fin måte å varme opp med noen XBLA-klassikere før vi kan begynne å se frem til den neste Summer of Arcade-kampanjen der noen av tungvekterne som blir rullet ut på XBLA i år nylig ble avslørt under E3 med en trailer.

Du finner den samme «Bad Company 2»-pakken som på PSN, i tillegg til blant annet en tredje, ny kartpakke til det strålende tower defense-spillet «Defense Grid: The Awakening». (NB! Hver av dem er priset til meget sympatiske 80 Microsoft-poeng). Disse utvidelsene finnes også til PC via Steam.

«MASS EFFECT 2»-DEMO

Glem for all del ikke at det nå finnes en «Mass Effect 2»-demo på XBLA som ble sluppet tidligere denne uken. En fin mulighet til å bli fristet om du ikke allerede har tredd inn i dette herlige spilluniverset.

Denne demoen er 1,6 GB stor og gir deg en time med spilletid. Om du skulle bli like frelst som vår anmelder ble tidligere i år, er det mulig å overføre progresjonen og karakteren din til fullversjonen av spillet.

Ukas eneste nye Arcade-spill heter «Space Ark» og er et puzzleplattformspill med søte dyr, objekter du skal fange i lufta mens du manøvrer en slags trampoline under deg – og alt er riktig så familievennlig og koslig. Dette spillet koster 800 Microsoft-poeng og er for øvrig også sluppet til PC. Mens vi er inne på PC: Steam kjører en kampanje med ulike spill fra EA på rabatt hver dag denne uken. 

Flere nyheter fra XBLA-menyen finner du her.

Du finner også en hel del E3-relaterte trailere og videoinnhold på Xbox LIVE Marketplace, i likhet med PlayStation Store. Blant annet en helt ny E3-trailer med «Comic Jumper» (det nye fra skaperne av «The Maw» og «’Splosion Man»). Vi gleder oss til dette særegne Arcade-spillet og avslutter like greit ukas oppsummering med å gi deg nettopp denne traileren.

«Comic Jumper» er et plattformspill der du i rollen som Captain Smiley blir tatt med gjennom noen vidt forskjellige eventyr rent grafisk. Spillet har ikke fått en lanseringsdato enda, men blir 360-eksklusivt når det forhåpentligvis kommer ut til XBLA om ikke så lenge.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3