Navnebytte for Natal på E3?

Project Natal kan stå overfor et navnebytte, oktober ser ut til å bli lanseringsmåneden og prisen kan være spikret.

26. mai 2010 21:17

Project Natal. Tygg litt på det kjælenavnet, for dette kan være en av de siste gangene du hører det i forbindelse med Microsofts nye bevegelseskontroller.

Da denne innretningen ble avduket for første gang og demonstrert fra scenen under E3 i fjor sommer, ble det gjort klart at Natal bare var arbeidstittelen.

På samme måte som Sonys Move-kontrollerne først fikk det usexy kallenavnet PlayStation Motion Controller inntil GDC-messen i år fastsatte endelig navn og viste oss flere bruksområder i praksis.

Både Natal til Xbox 360 og Sonys Move for PS3 gir deg muligheten til å parkere de tradisjonelle spillkontrollerne. I stedet kan du via fri utfoldelse foran TV-skjermen vifte, veive, fekte og agere handlinger sammen med de nye spillene som er på trappene. Litt som på Wii, med andre ord.

PRIS: 149 DOLLAR

Microsoft har, via CVG som har fått et anonymt innsidetips, tenkt å avsløre det endelige navnet på sin magiske, lille kamera/mikrofon-dings under E3 som starter i midten av juni.

En ledende spillforhandler i England skal i tillegg allerede ha fått grønt lys fra Microsoft til å begynne å produsere PR-materiale med det ekte navnet representert.

Sony Move kan være på vei mot en sommerlansering, stikk i strid med rapportene om at de i likhet med Natal kom til å peile seg inn mot et høstslipp. I hvert fall i følge de siste dagers lekkasjer som har ført til at en spillkjede allerede har planlagt markedsføringen av Move.

Natal har om vi skal tro Edge Online fått nyss om en lanseringsdato i oktober fra samme kilde som sladret riktig så presist om «Gears of War 3». Natal slippes i USA 26. oktober, hevder denne tipseren overfor Edge.

I tillegg skriver Edge at prisen blir 149 dollar i USA på lansering, noe som gjør at forrige ukes spekulasjoner om at norsk pris blir på rundt 1200 kroner ikke er helt på jordet. Å multiplisere prisen med ti i forhold til USA-priser - pluss-minus - pleier å være en bra pekepinn på hva en slik teknologinyhet vil koste her i Norge.

Spillmessen E3 tjuvstarter 13. juni i Los Angeles med en egen pressekonferanse med nettopp Natal i hovedrollen, der også Cirque de Soleil har meldt sin ankomst for å skape en akrobatisk, tekno-fri presentasjon av det forestående tilleggsutstyret til Xbox 360.

PS: Microsoft har til nå ikke kommentert disse opplysningene overfor CVG.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3