Insomniac går multiplattform

Ratchet & Clank- og Resistance-utviklerne lager nytt spill som også kommer til Xbox 360.

25. mai 2010 23:56

Insomniac har nå via en pressemelding annonsert en helt ny retning for det tidligere Sony-eksklusive spillutviklerstudioet.

Utvikleren, som er kjent for Ratchet & Clank- og Resistance-serien, vil nå for første gang også utvikle spill for Xbox 360.

Det betyr ikke at det vil komme verken Ratchet & Clank- eller Resistance-spill til Microsoft sin plattform, for det er Sony som eier rettighetene til begge de seriene.

Les også: Vår anmeldelse av «Ratchet & Clank: A Crack in Time».
Les også: Vår anmeldelse av «Resistance 2».

NY SERIE

Ifølge pressemeldingen er det snakk om et helt nytt spill i et helt nytt univers Insomniac nå utvikler til både PS3 og Xbox 360, og som kommer til å bli gitt ut under en EA Partners-avtale.

Ingen detaljer om den nye serien eller en slippdato avsløres i pressemeldingen, men Insomniac-sjef Ted Price påpeker at selskapet kommer til å eie rettighetene til merkevaren selv.

Insomniac-sjefen forsikrer også spesifikt i en blogg at selskapet fremdeles har et «flott forhold til Sony» og at de «fremdeles vil jobbe med dem på Playstation-titlene».

Men ikke forvent en full avsløring av det nye spillet riktig ennå, for i et intervju med Joystiq.com påpeker Price at det ikke vil komme mer informasjon under årets E3 som starter 15. juni i Los Angeles.

Men i en uttalelse til VG247.com sier Insomniac at de «ser frem til å avsløre Insomniacs neste PS3-eksklusive spill i nær fremtid». Dermed setter de døra på gløtt for at de kanskje planlegger å avsløre et nytt spill i Resistance- eller Ratchet & Clank-serien om ikke lenge.

Dermed er det slutt på en 14 år gammel eksklusivitet for Sony sine plattformer for Insomniac. La oss håpe kvaliteten vedvarer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3