(PressFire.no): Wii U fortsetter å være en hodepine for Nintendo. Konsollen selger på ingen måte så godt som den japanske underholdningsgiganten selv har beregnet.

Nå må toppledelsen i selskapet igjen forklare hva denne svikten skyldes. Før de legger fram mer detaljert regnskap i slutten av måneden, nedjusteres salgsprognosene for Wii U dramatisk.

Opprinnelig hadde Nintendo regnet med å selge 9 millioner Wii U-maskiner i inneværende finansår. Nå har dette tallet blitt jekket ned til langt mer beskjedne 2,8 millioner.

 

Svikt i USA og Europa

Samtidig forbereder Nintendo-topp Satoru Iwata selskapets aksjonærer på et tøft år. Inntektene harmonerer ikke med målene som er satt. Det er ikke bare Wii U som skuffer, også salget av 3DS går treigere enn antatt.

Et estimert overskudd på 100 milliarder yen (5,8 milliarder kroner), ser i stedet ut til å ende med et tap på 35 milliarder yen (2 milliarder kroner).

- Spesielt var salget på de amerikanske og europeiske markedene lavere enn våre forventninger for siste del av året. Både maskinvare- og spillsalget var langt unna målene, forklarer Nintendos Satoru Iwata.

Solide Wii U-spill, som «Super Mario 3D World», «Pikmin 3» og «The Wonderful 101», har altså ikke gitt den effekten selskapet nok hadde håpet på.

 

Modererer også 3DS-forventningene

Den reviderte rapporten for finansåret til Nintendo, som avsluttes 31. mars, justerer også forventningene til 3DS-salget. I april i fjor regnet selskapet med å selge 18 millioner enheter av den håndholdte konsollen på ett år. Dette tallet er nå korrigert til 13,5 millioner.

3DS var likevel den mestselgende konsollen i USA og Japan i 2013.

Nintendo kutter også forventet salg av Wii U-spill (fra 38 til 19 millioner), og 3DS-spillsalget krympes fra 80 til 66 millioner.

Julesalget, der spillbransjen henter inn store deler av sine inntekter, har åpenbart ikke vært så lukrativt for Nintendo:

- Denne salgssesongen, som utgjør den største andelen av salgsvolumet årlig, betydde en markant lavere margin for spillsalget enn i våre opprinnelige prognoser. Hovedsakelig på grunn av at salget av maskinvare ikke nådde forventet nivå, opplyser Nintendo.

Jobben til Nintendo-topp Satoru Iwata blir åpenbart diskutert i kjølvannet av dette. Selv har han uttalt til Nikkei (oversatt på NeoGAF) at han beklager denne svikten i forretningene. Iwata uttaler at han ikke har planer om å gå av.

Iwata påtar seg ansvar, men sier det viktigste nå er å få fart i økonomien igjen – og han forteller at det er hans mål å forbli i jobben for å påse at dette skjer. 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Norske Natalie var e-sportutøver for Besiktas: – Har ikke fått lønn siden mai

Går hardt ut mot storklubben.

Les mer

Er det på tide å sjekke ut «No Man's Sky» igjen?

Spillet har bare blitt bedre og bedre. Pluss Gamescom-nyheter! Her er ukas episode av Rad Crew.

Les mer