Nintendo dropper pressekonferanse på årets E3

- Vi har funnet en mer effektiv metode.

25. april 2013 09:47

(PressFire.no): Tradisjonelt sett har alle de tre konsollprodusentene hatt hver sin pressekonferanse som sparker i gang verdens viktigste spillmesse – E3 i Los Angles.

Men i år har Nintendo tatt det uventede grepet å droppe selve pressekonferansen.

- På årets E3 har vi ingen planer om å lansere ny maskinvare, og vårt hovedfokus på E3 vil være å annonsere software som folket kan prøve, heter det i et skriv fra Nintendo-sjefen Satoru Iwata.

Likevel forteller han at de kommer til å snakke i detalj om de kommende Wii U-spillene og at de vil «prøve å etablere en ny presentasjonsstil under årets E3».

Videre heter det at i stedet for en stor pressekonferanse for et internasjonalt publikum, vil de planlegge noen få egne tilstelninger som fokuserer på utgivelsene planlagt for det amerikanske markedet.

Blant dem vil de arrangere et lukket arrangement for amerikanske distributører og et lukket arrangement hvor det blir mulig for vestlige spillmedier å prøve spillene.

Iwata avslører også at de undersøker muligheten for å levere informasjon hjem til forbrukerne – noe de allerede gjør med sine Nintendo Direct-sendinger. 

Han forklarer at Nintendo Direct, som er en videostrøm selskapet bruker for å annonsere nye produkter, har fått dem til å tenke nytt.

- Nå som vi har etablert en metode med Nintendo Direct, føler vi at vi har muligheten til å levere budskapet mer passende og effektivt ved å gjøre det på individuell basis og til forskjellige behov hos forskjellige grupper mennesker, heter det.

I går kom det frem at det skuffende Wii U-salget har blitt et pengesluk for den japanske spillgiganten, og at det er kun valutakursen som redder regnskapet til Nintendo.

Årets E3 starter 11. juni, mens pressekonferansene til Sony og Microsoft vil foregå 10. juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3