Nysgjerrige spillere flerrer Wii U åpen

Hemmelig «Yoshi»-spill og maskinvare kan være avslørt.

19. november 2012 11:05

(PressFire.no): Høstens store satsing fra Nintendo har enda ikke nådd Norge, det skjer ikke før 30. november. I USA fikk ivrige spillere derimot slå klørne i Wii U allerede i går.

Der har etterspørselen vært stor. Verdens største spillbutikkjede, Gamestop, melder at de har mottatt over dobbelt så mange forhåndsbestillinger som av bestselgeren Nintendo Wii.

Samtidig har klåfingrede kunder allerede begynt å ta dypdykk i maskina. En bruker på spillforumet NeoGAF skal blant annet ha fått tilgang til en hemmelig administratormeny.


Hemmelige spill?

Kreativ fikling med menysystemet skal blant annet ha gitt brukeren «Trike» en oversikt over fora for spill som fortsatt ikke utgitt til konsollen.

Blant annet angivelige «Yoshi’s Land Wii U». 

Andre navn på lista er «Soul Hackers» - noen mener det kan være en oppfølger til «Devil Summoner: Soul Hackers» – samt referanser til flere «Resident Evil»- og «Metal Gear Solid»-spill.

Den såkalte debugmenyen skal også ha latt brukeren slette administratorer og se diskusjoner mellom personer med kallenavn som «Tom Cruise» og «Brad Pitt».

Sikkerhetshullet skal allerede være fikset, skriver spillbloggen Kotaku.

Åpnet maskina

Nintendo har også bevart et visst hemmelighetskremmeri rundt maskinens innmat, og bevisst vært vage rundt spesifiseringen av hva slags maskinvare den egentlig inneholder.

Det ga PC Perspective en motgift til, da de rasket seg ned for å kjøpe en Wii U på slippdagen i håp om å dissekere den rykende ferske boksen.

Det avslørte blant annet at maskinen har 2 gigabyte DDR3-minne, som angivelig gir den en maksimal minnehastighet på 17 gigabyte i sekundet, ifølge Beyond 3D-forumet (via Kotaku).

Til sammenligning skal Xbox 360 og Playstation 3 ha en kapasitet på henholdsvis 22 og 25 gigabyte i sekundet isolert sett. Det gjør Wii U i så fall 43 prosent tregere på minnefronten.

På NeoGAF skriver en bruker at et toppmoderne pc-skjermkort kan ligge på åtte - ni ganger så høye tall. Skjermkortet har man enda ikke fått vite styrken til. 

Det bør noteres at man enda ikke vet hvor mye eDRAM den nye Nintendo-spillmaskinen har, og at dette kan være svært betydningsfullt for ytelsen. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3