Nintendo-aksjen ramler som en stein

Men hva tenker utviklerne om Wii U?

29. juni 2011 11:45

Noe av det mest spennende som ble annonsert på årets E3-spillmesse i Los Angeles var Nintendos nye konsollsatsing: Wii U. Med den nye maskinen vil de ikke bare tilby HD-grafikk, men også en skjerm på håndkontrolleren som åpner for nye måter å spille på.

Markedet ser imidlertid ut til å være forvirret. Nintendo-aksjen ramlet fem prosent umiddelbart etter annonseringen, og har fortsatt å synke. I skrivende stund har Nintendo-aksjen stupt nærmere 20 prosent siden annonseringen 7. juni.

Det betyr ikke at utviklere nødvendigvis har mistet troen helt. Under E3 i Los Angeles spurte Eurogamer utviklere og utgivere hva de tenker om konsollen. Og flere er fascinerte over de nye mulighetene.

Frank Gibeau trekker frem at Nintendo nå kommer med HD og den nye kraften i maskinen, brukergrensesnittet og onlinedelen som grunner til at de gir maskinen mye støtte.

- Som Miyamoto (Mario-skaperen, journ. anm.) sa, den kommer til å åpne nye måter spille på som vi ikke har oppdaget enda, sier han til Eurogamer.

Flere utviklere påpeker mulighetene som åpner seg, hvor «Rayman»- og «Beyond Good & Evil»-skaperen Michel Ancel liker den nye retningen til Nintendo:

- En stund har Nintendo sagt «vi har en retning, følg oss». Nå er det mer «vi har alle disse retningene, gjør hva du vil.». Å lage spill er vanskelig – hvis du har for mye begrensinger i tillegg til å lage spillene blir det mye mer vanskelig, sier Ancel til Eurogamer. 

«God of War»-skaperen David Jaffe sier han har gitt opp å spå fremtiden, fordi det har blitt veldig vanskelig å forutse hva som vil skje i spillbransjen. Han påpeker likevel at det er vanskelig å bli engasjert før det har blitt etablert i markedet, noe han også føler for både PlayStation Move og Kinect til Xbox 360.

Greg Zeschuck fra Bioware forteller at de vil følge nøye med på hva Nintendo gjør med den selv.

- De har alltid den mest crazy og innovative tilnærmingen til den. Og da kommer vi til å tenke på hvordan vi kan bruke den og se om det er fornuftig, sier han.

Zeschuck sier også at han regner med at de vil gjøre noe lignende som de gjør med Kinect-bruken i «Mass Effect 3». Bioware annonserte på E3 at de vil ha stemmegjenkjenning hvor du gjøre dialogvalg ved å si setningene i det kommende spillet. Du vil også kunne gi kommandoer til følgesvennene i kampsituasjoner.

EA Sports' Andrew Wilson sier de liker tanken på å kunne ha informasjonen på kontrollerskjermen, men påpeker at de ikke har løst det helt enda.

Snorre Bryne skrev i sin kommentar om Wii U, at investorer er allergiske mot usikkerhet og at Apple-aksjen også ramlet da de annonserte Ipad. Én ting er i alle fall sikkert - det blir spennende å se hva utviklerne kan få til med Wii U.

Les hva utviklerene tenker hos Eurogamer.net.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3