Med «Super Mario Bros.» forandret Nintendo i 1985 spill for alltid. Plattformspillet med den tjukke rørleggeren med bart og røde bukseseler ble en enorm hit - og har vært inspirasjonen til en mengde med etterkommere.

«Super Mario Bros.» så dagens lys 13. september og derfor bruker Nintendo nå anledningen til å markerer «bursdagen» til Super Mario, selv om den elskede spillfiguren egentlig så dagens lys før «Super Mario Bros.».

Han dukket nemlig opp i «Donkey Kong» fra 1981, og nok en gang i 1983 med «Mario Bros.». Så selve spillfiguren er faktisk 29 år gammel.

 

MER KJENT ENN MIKKE MUS

Super Mario-kake.Spillskaperlegenden Sigueru Miyamoto mener Mario har vært kilden til kreativitet for mange av Nintendos ansatte.

- Vi har alltid hatt gleden av å skape Super Mario Bros-spill stimulert av teknologiens framgang.

- Serien har alltid utnyttet de seneste teknologiske utviklingene, og er kilden til kreativitet for mange av mine hardtarbeidende venner som jobber nært sammen i team, sier skaperen av Super Mario og Nintendo-sjef, Shigeru Miyamoto, i en pressemelding.

Det første «Super Mario Bros»-spillet har blitt gitt ut på en rekke spillplattformer etter at det kom til den første Nintendo-maskinen for hjemmebruk i 1985.

Spillet har til sammen solgt hele 40 millioner eksemplarer, skriver spillgiganten i en pressemelding. Det opplyses også at det har blitt solgt svimlende 240 millioner spill i Super Mario-serien over årenes løp.

Merkevaren Super Mario er så stort at det ofte sammenlignes med Disneys Mikke Mus. Faktisk skal en undersøkelse på nittitallet ha vist at Super Mario var mer kjent enn Mikke Mus hos amerikanske barn. I tillegg skal en undersøkelse i Japan i 2008 ha slått fast at Mario er den mest populære spillfiguren i Japan.

Det nyeste spillet i serien, «Super Mario Galaxy 2», ble sluppet til Wii tidligere i år, og du kan lese vår dom over det seneste plattformeventyret med den lubne rørleggeren her.

 

Vi feirer med en video som viser en speed run fra «Super Mario Bros.»:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer