Kutter prisen på PlayStation Vita

Får også vi i Norge en billigere konsoll?

18. februar 2013 10:20

(PressFire.no): Denne uka er det ett år siden Sony lanserte PlayStation Vita i Europa og USA.

I dag tidlig, norsk tid, kunne Sony avsløre at prisen krympes med inntil 30 prosent sammenlignet med hva konsollen kostet ved lansering. Dette gjelder foreløpig kun for Japan.

Én pris – to Vita-modeller

Både 3G- og WiFi-modellen blir priset til ¥19,980. Opprinnelig kostet 3G-modellen ¥29,980, WiFi-konsollen ¥24,980.

Det utgjør en prisreduksjon på mellom 25 og 30 prosent, og sørger for at Sony legger seg på samme prisnivå som Nintendos 3DS.

Det blir altså én pris for disse to Vita-modellene fremover. Den nye prisen skal tre i kraft fra 28. februar, skriver Kotaku.

Foreløpig er det ikke kjent om priskuttet også gjelder for Europa og USA.

Hiroshi Kawano, sjef i Sony Japan, kom med kunngjøringen via en live-stream i morgentimene i dag. Resten av sendingen besto av et knippe spill og pakketilbud mest myntet på det japanske markedet.

«Final Fantasy X HD» nærmer seg

Den 28. mars kommer en «Phantasy Star Online 2»-pakke, med spill og Vita-konsollen.

«Toukiden», fra folka bak «Dynasty Warriors», er et nytt hack n slash-spill der inntil fire kan spille, skriver VG247. Det spesielle med «Toukiden» er at flerspillerkampene kan splittes mellom Vita og forgjengeren, PSP.

Det nye fra Keiji Inafune, «Soul Sacrifice» (bildet), har fått en (japansk) dato. Spillet kommer 7.mars.

«Final Fantasy X HD» ble også vist fram. Originalen kom ut til PlayStation 2 i 2001. Det er en stund siden Sony annonserte at de har planer om å pusse opp spillet - og utgi det til både PS3 og Vita. Square Enix avslørte HD-versjonene på Tokyo Game Show i 2011.

PressFire har vært i kontakt med Nordisk Film, den norske importøren av PlayStation, for å høre om det er planer om å kutte Vita-prisen også her til lands.

- Priskuttet i Japan annonsert i dag er kun for SCE Japan. Vi har ingen kommentar vedrørende priser i vår region for øyeblikket, sier Marius Steen, nordisk PR-ansvarlig.

Sony har flere nyheter på lager denne uka. Den 20. februar, altså onsdag, har de sagt at de vil vise fram «PlayStation-fremtiden»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3