PlayStation Vita selger dårligere enn PSP

Salget fortsetter å stupe for den nye konsollen i Japan.

22. januar 2012 16:44

(PressFire.no): Tallene for salget av Sonys nye håndholdte konsoll, PlayStation Vita, har hatt en noe uheldig kurve de siste ukene.

Like over nyttår skrev vi at salget sviktet. Salget har fortsatt å stupe, og selv forgjengeren fra 2004, PlayStation Portable (PSP), selger bedre. Det skriver Adriasang.com, som har plukket opp en rapport fra Media Create.

Under 20 000 enheter

Bare 18 361 Vita kjøpt over disk i Japan den siste uken. For fem uker siden, ble til sammenligning 324 859 enheter solgt. Siden konsollen ble sluppet i Japan den 17. desember, og julestria er tilbakelagt, har det altså gått bratt nedover med salget.

Vi husker at også Nintendo sin siste håndholdte satsning, 3DS, hadde en skuffende – og noe klønete – lansering, i fjor.

Konsollen hadde for få sterke titler å vise til, og solgte så dårlig at et drastisk priskutt snart fulgte. Nintendo-sjefen halverte lønnen sin, og Nintendo møtte store røde tall, i tiden som fulgte.

Til Europa om en måned

Det forholdsvis lave salget av PS Vita, trenger ikke bety at Sony kommer til å gå på en lignende smell. Det gjenstår også å se hvordan konsollen slår an i Europa og Nord-Amerika, hvor den blir lansert om nøyaktig en måned, den 22. februar.

Den samme uken ble det for øvrig solgt 100 668 enheter av 3DS. Det er også mindre enn halvparten av tallene fra julen, men fortsatt fem ganger så mange som Vita. Nintendo har da også friskmeldt konsollen sin.

PS: Vi testet PS Vita allerede i høst. Det kan du lese om her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3