Nintendo saksøker nok en ROM-side

Ber om 4,3 milliarder kroner i oppreisning.

16. september 2019 11:30

(PressFire.no): Det var i fjor at Nintendo saksøkte piratnettsidene LoceROMS.co og LoveRETRO.com for å distribuere ulovlige piratkopier av deres NES-, SNES-, Game Boy- og Game Boy Advance-spill.

Det gikk aldri til rette – etter noen måneder bestemte personene seg bak nettsidene å inngå et forlik med Nintendo, og måtte punge ut over 104 millioner kroner for brudd på opphavsretten.

Nå har Nintendo igjen kvesset klørne til advokatene sine, og leverte før helga et varsel om søksmål til nettsiden RomUniverse.com.

Det er mye av den samme ordbruken som går igjen her, der Nintendo krever penger for hvert eneste individuelle spill på nettsiden, men i tillegg viser det seg at nettsiden også hadde en betalingsløsning der folk kunne betale for å få bedre tilgang og kjappere nedlasting.

Nettsiden lister opp Switch-spill og -oppdateringer.

En annen forskjell fra de andre sidene er at det også er mulig å laste ned Switch- og 3DS-spill fra denne ROM-siden, hvilket skal ha blitt gjort 300 000 og 500 000 ganger respektivt, ifølge Nintendo.

Nintendo ber om maks-utbetalingen loven tillater, altså 150 000 dollar (1,34 millioner kroner) per tilgjengelige spill på disse plattformene, i tillegg til to millioner dollar (17,87 millioner kroner) for hver gang nettsiden har varemerker som tilhører Nintendo.

Ifølge saksdokumentene er det minst 3247 spill tilgjengelig på nettsiden for Switch og 3DS – hvilket dermed betyr 4,3 milliarder kroner totalt.

I kjølvannet av nedleggelsen av de to tidligere nevnte nettsidene skal innehaveren av RomUniverse ifølge saksdokumentene ha skrytt av at hans nettside kom til å fortsette å tilby illegale spill – og at trafikken hans gikk opp.

Nettsiden er fortsatt oppe og går, men har nå donasjonsknapper for folk som vil hjelpe til med finansieringen av søksmålet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3