Hyperkin har også gitt ut en blaster til VR.

(PressFire.no): Om du noen gang har forsøkt å koble en gammel konsoll til en ny tv kan det være flust av problemer å støte på.

Men å skulle spille med lyspistoler, for eksempel «Duck Hunt» på NES, er rett og slett umulig. Det går ikke an å få spillene til å fungere med LCD- eller OLED-skjermer.

Nå varsler derimot spilldings-produsent Hyperkin at de har løst problemet, og at de under årets CES-messe skal avsløre et adapter som lar deg spille de gamle NES-pang-pang-spillene på nyere tv-er.

«Hyper Blaster HD» er det fengende navnet på greia, og den inkluderer både adapter og en egen lyspistol som skal benyttes sammen med en gammel NES og lysspillkassetten.

Tidligere har selskapet også gitt ut en pistol som ligner på NES Zapperen for bruk med VR-headsett, så vi tipper denne pistolen også kommer til å se omtrent slik ut.

Ingen dato eller pris enda, men det kommer altså mer info under CES-messa i morra.

 

Fordi jeg har drukket litt for mye kaffe denne morgenen kjører vi like gjerne litt historie:

Lyspistoler fungerer ved at tv-skjermen blir helt mørk akkurat idet du trykker på avtrekkeren – med unntak av målene du prøver å skyte, som byttes ut med en hvit firkant. En fotosensor inne i løpet sjekker samtidig om det kommer lys inn (noe det gjør om du har pistolen rettet mot målet), og registerer et treff om dette er tilfellet.

Ettersom det bare er snakk om ett eneste lite bilde, ut av 60 per sekund, som blir mørkt, måtte datidens utviklere finjustere det hele slik at pistol og fjernsyn var synkronisert.

Og dette er også grunnen til at de gamle lyspistolspill ikke fungerer på nyere flatskjermer – de har rett og slett for treig bildeoppdatering i forhold til de gamle kasse-tvene. Dermed blir det usynk mellom avtrekkertrykket og det pistolen ser på skjermen.

Men det er altså det Hyperkin mener å ha funnet en løsning på. Akkurat hvem produktet skal være for er litt usikkert, for retro-entusiaster har vel allerede en CRT-tv de spiller på fra før?

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Sony skal starte med egne «Direct»-sendinger - og den første er på mandag

Fokuserer på kommende PlayStation 4- og PSVR-spill.

Les mer

Er dette gjennombruddet for strømming av spill?

Google sin «Stadia»-plattform lover mye, og vi diskuterer i ukas episode av Rad Crew.

Les mer