Du kan derimot ikke spille samme
spill på flere konsoller samtidig.

(PressFire.no): Hunder og katter lever sammen i skjønn harmoni, griser flyr, Nord-Korea varsler at de fortsatt ønsker å trappe ned atomprogrammet sitt, og Nintendo har endelig fikset et skikkelig kontosystem!

I går lanserte selskapet en større systemoppdatering som blant annet implementerte det lenge beryktede online-systemet hvor du nå må betale en månedlig sum for å kunne spille på nett.

Du får også tilgang til skylagring av lagringsfilene dine, noe som er en kjærkommen mulighet – du kan nemlig ikke kopiere disse noe annet sted. Går konsollen din i stykker er det dermed game over for lagringsfilene dine.

Og nå viser det seg at de også har implementert et skikkelig kontosystem på Switch som lar deg aktivere og deaktivere maskiner som dine egne – og logge inn på flere maskiner samtidig.

Med andre ord kan du nå logge inn på flere maskiner og laste ned spillene dine på kryss og tvers av konsollene. Du har derimot bare mulighet til å spille spill på én av de i gangen, så du kan ikke «gi bort» spillene dine sånn uten videre, for så å spille med andre i samme spill.

Dette løser Nintendo ved at du setter én konsoll som «hovedkonsoll», mens alle andre du logger inn på blir sekundærkonsoller. På sistnevnte blir det utført en online-sjekk for å se at du ikke spiller spillet på de andre konsollene allerede.

Starter du det samme spillet på hovedkonsollen samtidig, pauses det på sekundærkonsollen.

Du har nå også muligheten til å deaktivere konsollkontoene dine ved å logge deg inn på Nintendos nettsider, for eksempel om konsollen blir stjålet.

Nintendo har dermed endelig tatt igjen de andre konsolltilbyderne når det kommer til disse funksjonene. Tidligere har du måtte ringe inn til Nintendo for å flytte spillisenser mellom maskiner, eller for å deaktivere konsoller som er blitt borte eller gått i stykker.

Da var det bare å vente på et skikkelig party-system og voice chat.

Annonse

Kommentarer