(PressFire.no): Nintendo skal lansere sin onlinetjeneste i løpet av de neste ukene. Du må dermed betale for å spille de fleste spill på nett på Switch, men i «onlinepakken» får du også en rekke klassiske Nintendo-spill, samt muligheten til å laste opp lagringsfilene dine til en skytjeneste.

Men nå viser det seg at en rekke spill ikke vil støtte denne tjenesten.

Blant annet vil et par av Nintendos egne spill ikke ha skylagring. Både «Splatoon 2» og det kommende «Pokémon Let’s Go! Pikachu/Eevee» mangler funksjonen.

Til Ars Technica skriver Nintendo at dette er for å hindre juks. For eksempel kan spillere i få tilbake gjenstander de har byttet med andre spillere eller gå tilbake til en tidligere online-rangering ved å laste ned en eldre lagringsfil, mener Nintendo.

Hvorfor selskapet ikke har en servertjeneste som lagrer informasjon om hvem som eier hva, eller hvilken rangering de har, vites ikke. Du vil heller ikke kunne laste opp kun den delen av «Splatoon 2»-lagringsfilen som angår enkeltspillerdelen i spillet.

Enkelte tredjepartsspill vil heller ikke støtte skylagring, som «FIFA 19» og «Dark Souls: Remastered». Ifølge Nintendo vil det overveldende flertallet av spill ha funksjonen.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer