(PressFire.no): I går ble det klart at Nintendo skulle avholde en ny online-presentasjon av kommende spill til Switch og 3DS.

Presentasjonen skulle stå klokka 12 i kveld, men ble utsatt av Nintendo etter at Japan ble rammet av et kraftig jordskjelv. Så langt er åtte personer bekreftet omkommet og minst førti er fortsatt savnet. Tre millioner hjem står uten strøm.

Jordskjelvet kommer bare dager etter at store byer som Osaka og Kyoto ble truffet av den sterkeste tyfonen på 25 år. Nintendo stanset tjenester som kundesupport fordi det ikke var trygt for arbeiderne å komme på jobb, og hovedbygningen til selskapet fikk mindre skader i stormen.

Utsettelsen ble varslet i de fleste sosiale medier, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

Det overveldende flertallet gir honnør til Nintendo for å vise respekt ovenfor ofrene av jordskjelvet, og de aller, aller fleste uttrykker stor sympati med Japan.

Men som alltid på internett, og kanskje enda oftere når det gjelder noe innenfor spill, så kryper tusser og troll ut fra hulene sine og viser oss hvordan man ikke skal oppføre seg, selv i de verste katastrofer.

Noen er mer åpenbare troll, men som likevel ikke greier å holde seg i skinnet:

- Dette er bullshit, og et direkte angrep på fansen. Vi betaler lønna deres, og vi er de som kjøper spillene deres. Dere må ordne dette. Kanskje gi alle sammen et gratis spill. Dere vil ikke ha en gamer-kontrovers på hendene. Enten gi oss Direct-en, eller gi oss et gratis spill!

Det skriver en Twitter-bruker, og får mildt sagt tyn av andre. It’s just a prank, bro!

 

Andre virker derimot oppriktig å være grinete, og det tok oss ikke lang tid å finne bunnskrapet i diverse kommentarfelt under Nintendos kunngjøring:

- Beklager, men jeg skjønner oppriktig ikke dette. Nintendos hovedkvarter er ikke på Hokkaido, og Direct-en er garantert allerede filmet og klippet, så jeg tviler på at jordskjelvet skapte tekniske problemer, skriver en bruker på Reddit.

- Nintendo finner alltid måter å utsette ting på, hæ, skriver en annen Reddit-bruker.

- Scamtendo.

- Det var sikkert ikke et stort jordskjelv engang. Jeg så det ikke på nyhetene.

- Patetisk.

- Utsetting? Det er barnslig.

- Synd jordskjelvet ikke var kraftig nok til å rive ned Nintendo-bygningen.

 

Andre går mer i dybden på hvorfor Nintendo ikke burde ha utsatt dataspillpresentasjonen sin:

- Det er en allerede innspilt video, ikke en direktepresentasjon. Det er jo ikke sånn at folk ikke kan finne den på YouTube senere. Å utsette den vil seriøst ramme aksjonærene og selskapets verdi. Hvorfor ekskludere 98 prosent av verdens befolkning fra å se spillene som kommer til høsten og vinteren over noe så standard (som et jordskjelv, journ. anm.). Det er ikke sånn at dette er det første jordskjelvet i Japan heller. Pluss at folk dør hver eneste dag.

- Noen folk tok seg fri fra JOBB eller SKOLE, bare for å se denne Direct-en. Slutt å annonser presentasjonene deres én dag før, så kanskje, KANSKJE, skjer ikke slikt BS igjen, utbasunerer en bruker på GameFAQS.

- Nei! Jeg får det aldri som jeg vil! Skam dere, Nintendo, dere er en gjeng feiginger! Dere kaster bort tiden til alle, skriver en på Facebook.

 

Andre stemmer i, og mener Nintendo bør gi de gratis tjenester:

- Dødstallet er ikke så forferdelig høyt. Flere folk dør i trafikken i USA og i tilfeldige drap hver dag, og vi utsetter ikke ting på grunn av det, skriver en annen bruker på samme forum.

- Og realistisk sett så utsetter de det bare en ukes tid. Hvordan viser det «mer respekt»? De folkene som ble drept eller mistet hjemmene sine vil ikke på magisk vis ha det bra da. Hvis Nintendo virkelig vil vise at de elsker Japan eller noe sånt, kunne de gjort online-tjenesten sin gratis de første seks månedene, men de kommer åpenbart ikke til å vurdere det en gang. Dette valget er mest sannsynlig bare motivert av PR.

- Hvorfor ikke booste moralen i befolkningen som tilber dere ved å holde dere til tidsskjemaet istedet for å knuse håpet deres, skriver en i kommentarfeltet på IGN.


Vitsingen lot heller ikke vente på seg.

- Sikkert et PR-stunt for å annonsere et digert Bowser-spill, skriver en på Reddit.

- Dette kunne vært den mest sjokkerende Direct-en så langt. Beklager.

- De må ha prøvd å annonsere «Dark Souls».

- Jordskjelv bekreftet til «Smash».

- Som om det ikke var ille nok å være en Nintendo-fan. Ikke bare får de kun spill lagd for barn, men nå får de ikke engang nyheter om de.

 

Også har vi han som bare misforsto hele konseptet:

- Forståelig, men om dere ble advart (om jordskjelvet), hvorfor hadde dere ikke sendingen tre dager før, skriver han på Twitter.

- Du kan ikke forutse jordskjelv. Dette er en naturkatastrofe som kom uten forvarsel og som er ekstremt ødeleggende, prøver en annen å oppklare, men for døve ører.

- Jeg vet, men de kunne i det minste ha merket noe. Men la oss håpe folket der er okay, og kan komme seg over det så fort som mulig.

Internett, folkens.

 

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer