Sony med ny PSP-strategi

Mener håndholdtbransjen står foran et skifte i forretningsmodell.

1. juni 2010 10:11

I et intervju med MCVuk.com kan salgssjef Mark Howsen og PR-sjef David Wilson hos Sony fortelle at selskapet ikke gir opp PSP, men planlegger en ny strategi for håndholdtkonsollen.

Mark Howser mener håndholdt-markedet er i ferd med snu over til en ny trend.

- Vi ser en trend hvor brukerne er relativt åpne for faktumet at de må kjøpe hardware til en høy pris, men samtidig betale lite, eller noen ganger ingenting, for software. Det er et skifte i tankegang, sa Mark Howsen.

Konsollgiganten Sony slapp i fjor høst en ny versjon av PlayStation Portable kalt PSPgo. Denne konsollen ble verdens første heldigitale håndholdte konsoll. Alt innholdet må lastes ned til maskinen.

Samtidig lanserte Sony et nytt spillformat kalt Minis – små spill som er under 100 mb og koster mindre. Ikke ulikt apps til mobilplattformer som iPhone eller Android.

Men suksessen lot vente på seg – salget har vært skuffende for konsollen. Mange mente prisen var for høy og at kunder som allerede hadde masse spill til den tradisjonelle PSP-maskinen ville føle seg snytt ved å måtte kjøpe spillene på ny.

For å puste liv i PSP-salget annonserte Sony også en salgskampanje for PSPgo hvor du etter april vil få ti spill med på kjøpet.

Sony hadde et lignende tilbud ved lansering av konsollen, hvor du fikk et gratis nedlastbart spill, men også at du kunne laste ned tre av de spillene du allerede eier til den gamle modellen.

- For å endre hele PSP-modellen må vi se på håndholdt på en helt annerledes måte, i en kontekst slik brukerne nå ser det. Vi prøver å gjøre brukerne bevisst på PSP igjen, men det er ikke en utfordring bare for oss – det er en utfordring for hele håndholdtsektoren. Vi befinner oss på et sted for et stort skifte i måten brukerne forholder seg til dagens aktører på markedet, sa Howsen til MCV.

PSP gjør det svært bra i hjemlandet Japan. Med over 950.000 solgte maskiner er det årets mest solgte konsoll i landet til nå. Men konsollen har slitt med å få fotfeste i resten av verden, hvor Nintendo DS har vært den mest populære håndholdte konsollen.

Men med skiftet i tankegang på forretningsmodellen er det sannsynlig at Sony ser på Apple og håndholdte mobiltelefoner som fremtidens konkurrenter.

MCV går langt i å antyde at dette sannsynligvis også betyr at Sony vil annonsere en ny håndholdtkonsoll i løpet av året.

E3 starter om to uker - da vil det vise seg om Sony vil annonsere en ny PSP-maskin.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3