(PressFire.no): Det å holde på hemmeligheter og forberede mengder av digitalt PR-materiale, kan ofte være en risikosport i spillbransjen.

Spesielt om spillet ditt heter «Watch Dogs», der jo lekkasjer, hacking og generell dataparanoia er helt i ryggmargen for opplevelsen.  

Nå vet vi når det utsatte «Watch Dogs» blir ferdig.

 

Dobbel lekkasje

Store nyheter i kveld. Følg med klokka 18, begynte den franske utgiveren å friste med fra sine Facebook-sider tidligere i dag.

Det var ventet at lanseringsdatoen for «Watch Dogs» ville stå på agendaen.

I mellomtiden dukket det opp en ny trailer, servert fra offisielle Xbox .com, som røper at lanseringen skjer 27. mai.

En britisk spillforhandler var ute på sosiale medier og slengte også ut den samme datoen.

(NB! Se den nye traileren øverst i denne saken).

 

Rakk ikke konsollslippet

«Watch Dogs» var lenge et av de mest etterlengtede spillene myntet på de nye konsollene, Xbox One og PlayStation 4.

I siste liten ble imidlertid planene endret.

Ubisoft understreket den gang at de trengte mer tid til å polere. En lansering høsten 2013 var ikke lenger mulig:

Fra starten har ambisjonen vært å levere noe som manifesterer hva vi ønsker å se innen neste generasjon spill. Det er med dette i bakhodet at vi har tatt den tøffe avgjørelsen å utsette slippet til våren 2014, het det.

 

En Batman med mobil

I spillet tar du rollen som hackeren Aiden Pearce. Med hele Chicago som lekeplass, kan du skaffe informasjon og endre strategi i takt med at du innhenter opplysninger om innbyggerne eller styresmaktene.

10 000 overvåkningskameraer, telefoner og minibanker kan hackes.

Utviklerne beskrev i fjor Aiden som en slags versjon av Batman: en hevner som opererer på begge sider av loven, men med en hederlig hensikt liggende bak det han gjør.

I flerspillerdelen, som vi testet i fjor høst, kan du risikere selv å bli offeret: tilfeldige personer du støter borti på fortauet kan nemlig være menneskestyrte. Du får bare opp et varsel om at noen hacker deg. Det blir da din jobb å finne ut hvem det kan være. 

 

Oppdatert: Ubisoft har nå bekreftet at datoen blir 27. mai. I en pressemelding avsløres det også at PlayStation 3 og PS4 får tilgang på 60 minutter med ekstra, eksklusivt spillinnhold.

Spillet lanseres både til pc, forrige generasjon konsoller og den nye. I tillegg er også planen at Wii U skal få – men først på et senere tidspunkt

Annonse

Kommentarer