(PressFire.no): Dette skulle opprinnelig være et av de store lanseringsspillene til PlayStation 4 og Xbox One, i de landene som offisielt har fått den nye Microsoft-konsollen.

Men «Watch Dogs» ble i siste liten skjøvet ut fra 2013-julerushet og fikk i stedet en vag 2014-horisont.

I går kveld la Ubisoft fram sine kvartalsresultater, og snevret samtidig inn «Watch Dogs»-lanseringsplanene en smule.

 

Yves Guillemot.
(Foto: PressFire.no).

Prioriterer PlayStation og Xbox

Spillet slippes til PlayStation 4 og Xbox One i perioden 1. april til 30. juni, avslørte Ubisoft-sjef Yves Guillemot. Han fulgte opp med å love en konkret dato i løpet av «nærmeste fremtid».

Den siste tiden har det versert spekulasjoner rundt en planlagt utgivelse til Wii U. «Watch Dogs» kommer også til Nintendo-maskinen, slo Guillemot fast.

Men det blir på en senere dato enn PS4- og Xbox One-lanseringen.

Vi har tatt den vanskelige avgjørelsen å utsette lanseringen av «Watch Dogs» til Wii U ytterligere, bekreftet Ubisoft til sine investorer i går.

Dette for å kunne fokusere våre utviklerressurser der de kan ha bredest mulig nytte, både overfor våre kunder og for Ubisoft, forklarte Guillemot.

 

Chicago som din verktøykasse

«Watch Dogs» har ofte blitt sammenlignet med «Grand Theft Auto» på grunn av sin løse snipp og åpne sandkasseverden.

Etter en brakdebut på spillmessen E3 for snart to år siden, har Ubisoft utnyttet den aktuelle problematikken rundt datasikkerhet, hacking og paranoiaen som rår i disse Edward Snowden-tider.

Under en demonstrasjon av «Watch Dogs» i Paris i fjor, beskrev spillutviklerne hovedpersonen Aiden Pearce som en slags hackerversjon av Batman: en fyr som opererer på begge sider av loven, men med en hederlig agenda i bunn.

Rollen som et bytte og den som jakter snus flere ganger. En versjon av storbyen Chicago brukes som verktøykasse – det er nemlig et essensielt poeng å hacke noen av de 10 000 overvåkningskameraene du finner rundt om i byen, skaffe tilgang til mobiltelefoner eller minibanker.

Under GamesCom-messa i Tyskland i fjor, ble det kjent at Ubisoft skal jobbe sammen med Sony og New Regency om å lage en film basert på «Watch Dogs». Men først blir det spillslipp, en gang mellom april og juni. 

 

«Watch Dogs» lanseres både til PS3/Xbox 360 og de nye, PlayStation 4 og Xbox One. En Wii U-versjon er altså bekreftet å fortsatt være i utvikling, men lanseringen til denne plattformen skjer altså senere.

Annonse

Kommentarer