(PressFire.no): Storutgiveren Activision hadde sitt finansmøte i natt, og det kom frem en god del nytt angående pengemaskinen «Call of Duty» – og det kommende «Destiny».

«Destiny», utviklet av Bungie som en gang i tiden skapte «Halo»-serien, kommer i september i år. Det er et ambisiøst skytespill som inkorporerer elementer av både enkeltspiller og massive onlinespill.

 

«Destiny».

Forventer enormt salg

Ifølge Activisions toppsjef Bobby Kotick har «Destiny» potensial til å bli den neste milliardselgeren til Activision, og han regner med at spillet vil bli tidenes bestselgende nye merkevare. Store ord – det blir spennende å se om nykommeren virkelig lever opp til slike forventninger.

Kotick regner for øvrig med at betatesten til «Destiny» vil starte i sommer.

 

«Call of Duty: Ghosts».

Endrer «Call of Duty»-oppskriften

«Destiny» er ikke alt, Activision gir jo fremdeles ut enorme «Call of Duty», og der skal det gjøres noen store grep.

Tradisjonen i mange år har vært at to studioer alternerer med å lage «Call of Duty»: Treyarch og Infinity Ward. Dermed hadde hvert studio to år på å utvikle det neste spillet i serien.

Nå kommer et tredje studio inn i bildet, slik at utviklingstiden for hvert spill strekker seg til tre år.

Det er Sledgehammer Games som er nykommeren, og det er de som jobber med årets «Call of Duty»-utgivelse. Noe mer om årets spill er ikke kjent.

 

«Modern Warfare 3» (2011).

Flere folk i sving med «Call of Duty»

Sledgehammer Games har fra før vært involvert i «Call of Duty», de har blant annet bidratt med hjelp til utvikling av «Modern Warfare 3».

De skal ha også jobbet med et annet spill i serien, skildret i tredjeperson, som ble på et tidspunkt ble kansellert.

Mer utviklingstid for hvert spill i «Call of Duty»-serien høres unektelig positivt ut. Fjorårets «Call of Duty: Ghosts» begynte å vise tydelige tegn på at konseptet er slitt. Det antas at flere studioer, som Neversoft og Raven Software, vil fortsette å bidra til «Call of Duty»-spillene i årene fremover.

Annonse

Kommentarer