(PressFire.no): Det var flere norske anmeldere som i forrige uke stusset da den norske filmregissøren Tommy Wirkola («Død Snø», «Hansel and Gretel» og «What Happened to Monday») plutselig dukket opp i rulleteksten i spillet.

Samtidig kom meldingen fra spillskaperen Hideo Kojima selv på Twitter:

- Geniet og den norske filmskaperen Tommy Wirkola kjent for «What Happened to Monday», «Hansel & Gretel» og «Død Snø» besøkte meg i dag. Takk, skreiv Kojima på Twitter med bilde av Wirkola på besøk i studioet i Tokyo.

Til PressFire forteller Wirkola at han hadde hørt at den legendariske spillskaperen var fan av «What Happened to Monday», og derfor fikk til et møte i anledning et besøk til Tokyo.

Og Wirkola kan avsløre at beundringen går begge veier.  

- Jeg er, som mange andre som er veldig opptatt av film og gaming, en stor fan av hans arbeid og de spillene han har produsert, så dette var veldig stort for meg.

- Jeg har vært en gamer helt siden Commodore 64 og Amiga 500, så naturlig nok har jeg spilt mange av hans spill i oppveksten min.

Wirkola trekker fram «Metal Gear Solid» som eksempel på et spill det gikk mye av da han var i militæret og beskriver det som «en game changer».

Den norske filmskaperen fikk ikke bare besøke studioet, men har også blitt en del av det nye spillet som ble sluppet på fredag.

- Da jeg var der så tok også Hideo en 360-graders scan av ansiktet mitt (med hundrevis av kameraer satt i en enorm rigg), så jeg er visstnok i spillet, en eller annen plass i en bitteliten rolle. Jeg gleder meg til å finne ut akkurat hva og hvem.

Han skal nå ha fått klørne i spillet selv og gleder seg til å få testet det – og kanskje finne ut hvilken rolle han har i spillet.

Wirkola er ikke den eneste filmskaperen som har fått en rolle i det nye spillet – hvis man ser bort fra skuespillere, så har også både Guillermo del Toro («Pans labyrint», «The Shape of Water»), Edgar Wright («Shaun of the Dead», «Scott Pilgrim», «Baby Driver») og Nicolas Winding Refn («Drive», «The Neon Demon», «Pusher» «Bleeder») roller i spillet.

«Death Stranding» er ute til PS4 og en pc-versjon er annonsert for sommeren 2020.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer