Rekordtall for verdens største slåssespillturnering

Over 14 000 møtes til dyst i Las Vegas neste måned.

15. juli 2019 15:02

(PressFire.no): Verdens største slåssespillturnering, Evolution Championship Series (eller bare «Evo», om du vil), går av stabelen i Las Vegas 2. august.

Årets utgave er den største noensinne, med godt over 14 000 deltakere registrert på tvers av ni spill. Det er rekord for turneringen, og hele 20 prosent mer enn i fjor, det melder Evo på Twitter.

I slåssespill er det selvfølgelig fysisk oppmøte som må til, og det er leid inn flere enormer, og det skal kjempes i blant annet spillene «Super Smash Bros. Ultimate», «Tekken 7», «Street Fighter V», «SoulCalibur VI» og «Mortal Kombat 11».

Flere spill har satt rekorder i år. At 3500 «Smash»-spillere slåss i samme turnering er rekord for «Smash»-serien. «Tekken» har også sin største turnering noensinne her med 1885 deltakere, og har sett en syvdobling de siste fem årene.

Selve turneringene spilles på Madalay Bay Hotel i Vegas, mens finalene skal spilles i MB Events Center, en arena med plass til 12 000 tilskuere – som var smekkfull i fjor.

En rekke nordmenn har stilt til dyst på Evo før, inkludert vårt «Street Fighter»-ess Arman «Phenom» Hanjani, som i dag spiller for Nordavind. Det er derimot fortsatt usikker hvem som blir med i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3