Oppretter eget selskap som skal lage tv-serier og filmer av PlayStation-spill

Inspirert av Marvel.

21. mai 2019 12:20

(PressFire.no): Det er via Hollywoodreporter.com at Sony nå kan fortelle om sin nye satsing på tv- og filmproduksjoner basert på spillseriene.

Det er det nye selskapet PlayStation Productions som skal jobbe med å filmatisere spillkatalogen framover.

Markedssjefen Asad Qizilbash vil lede den nye avdelingen, som også skal rapportere til styreformann i Worldwide Studios hos Sony Interactive Entertainment Shawn Layden.

- Vi har 25 år med spillutviklererfaring og det har skapt 25 år med kjempegode spill, merkevarer og historier. I føler at nå er et godt tidspunkt for å se å andre mediamuligheter fra strømming eller film eller tv for å gi universene våre liv i et annet spektrum, heter det fra Layden til filmsiden.

Selskapet blir opprettet for å ha mer kontroll på hva som skjer med merkevarene, bekrefter Qizilbash.

- Grunn nummer én er at vi er bedre kjent med dem, men også fordi vi vet hva Playstation-samfunnet elsker.

De skal nå ha brukt halvannet til to år på å snakke med skribenter, regissører og produsenter, og har spesielt sett på hva Marvel gjør med sine filmer og tv-serier.

- Det ville være et høythengende mål å si at vi følger i fotsporene deres, men vi tar i alle fall inspirasjon fra dem, forteller Layden.

De forteller også at man nå tenker annerledes rundt filmatiseringer av spillopplevelser, fordi man ikke lenger prøver å kondensere 80 timer med spill til en film.

Layden påpeker også at det ofte tar fire til fem år mellom hvert spill i en serie og at dette gir dem muligheten til å holde fansen varme i mellomtiden.

Det hører også med til historien at Sony har prøvd å filmatisere «Uncharted»-serien i mange år og foreløpig har det vært innom en bråte med skribenter og regissører, det uten at en premiéredato ser ut til å manifestere seg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3