(PressFire.no): Det kan virke som om «hacks» av minikonsollen PlayStation Classic kan komme enda kjappere enn noen hadde sett for seg.

For allerede har folk knekt opp maskinen såpass at de har fått koblet den til en pc og lastet ned «innmaten». Konsollen kjører en versjon av den allerede tilgjengelige emulatoren PCSX.

Faktisk ligger kildekoden til PlayStation Classic-versjonen av emulatoren helt åpen og til nedlasting på Sonys nettsider.

Men det kan være lettere enn som så:

For plugger du i et tastatur (ikke alle fungerer, riktignok) i kontrollerporten og trykker på ESC-knappen får du faktisk opp menyen til emulatoren, hvor du kan endre innstillinger som du selv vil.

Her er de mulighet til å skru på visuelle endringer som scan-lines (som ikke er mulig til vanlig), såkalt frame skipping, sette på støtte for analog-stikker og andre ting.

Du kan også i teorien laste inn egne spillfiler her, et eget menyvalg heter «LOAD CD IMAGE», men man har så langt ikke funnet ut hvordan konsollen skal «ta imot» spillene.

Sony har nok neppe brukt mange ressurser på å hindre at konsollen knekkes helt opp, siden det uansett bare er et spørsmål om tid. Det samme kunne også sies om NES- og SNES-minikonsollene, som til og med hadde en hemmelig hilsen til hackerne:

- Dette er Hanafuda-kapteinen som prater. Starter emuleringen om 3…2…1, står det i koden til de to Nintendo-konsollene. Hanafuda er de første spillkortene Nintendo lagde.

- Mye slit, tårer og utallige timer har blitt lagt inn i denne juvelen. Så, vær så snill og hold denne plassen ryddig, og ikke ødelegg alt!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer