(PressFire.no): Electronic Arts har utestengt en «FIFA»-proffspiller fra konkurransespilling i spillet etter at han brukte homofobiske slenguttrykk under en stream.

Tassal «Tass» Rushan skal ha blitt så forbannet på at han igjen og igjen fikk Inter-spiller Matías Vecino da han pakket opp FUT-kort under streamen. FUT-kort er spillets samlekort, der du bygger et lag med spillere du pakker opp - som så kan brukes til å spille med.

- Og med det ser vi denne «fuckings fagen» igjen, utbrøt Rushan.

Siden Rushan er med og kjemper internasjonalt i «FIFA»-turneringer på vegne av e-sportlaget Faze Clan, er han underlagt EA Sports-reglementet, som spesifikt sier det er mot reglene å komme med nedlatende tale om rase, kjønn, seksuell orientering, religion eller bakgrunn.

Dermed er Rushan utestengt på ubestemt tid, og kan ikke delta i «FIFA»-turneringer.

I etterkant har han lagt ut en video på YouTube hvor han beklager det han sa, men bedyrer at han ikke visste at ordet var et negativt ord for homofile – fordi han er fra London...

- Det er en veldig uheldig, utilsiktet misforståelse fra min side, sier han i videoen.

- På grunn av der jeg er fra, så var sammenhengen med ordet fra mitt perspektiv at det var et annet ord for tosk eller idiot. Ikke én prosent av meg visste at ordet hadde en negativ kobling til homofile.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dangerous Driving

- Elsker ideen, men det skorter på gjennomføringen.

Les mer