(PressFire.no): Etter at den respekterte spillskaperen Fumito Ueda etter svært lang tid endelig sendte «The Last Guardian» til trykken, har det vært relativt stille om framtiden.

Foruten et bilde av en jente på et slags alter og en kjempehånd har det vært sparsommelig med detaljer om hva spillskaperen nå skal lage.

Inntil nå.

I et ferskt intervju med japanske Famitsu (via Gamatsu) forteller Ueda om sitt neste spill, og bekrefter at de foreløpig tester ut idéer i en slags prototypefase. Denne delen finansieres også av spillfondet Kowloon Nights.

Nå skal de finne ut av kjernemekanikkene før de lager et «stabilt produkt».

Han avkrefter videre at det nye spillet ikke kan ansees som et såkalt indiespill, men at det er på nivå med «ICO», «Shadow of the Colossus» og «The Last Guardian».

Hvis de ser at det er på tide på jobbe videre med spillet, så kan det også bli aktuelt å utvide. Det skal også være aktuelt å ta prosjektet med til et større spillstudio.

Det kommer også fram at det ikke er en slags oppfølger, men et helt nytt spill.

Ueda var lenge ansatt i Sony, men brøt med elektronikk og underholdningsgiganten midt i utviklingen av «The Last Guardian». Han ferdigstilte spillet som innleid konsulent gjennom sitt eget designstudio genDesign – det er dette studioet som nå jobber med hans nye spill.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer