Skuffende PSVR-salg.

(PressFire.no): Sony avholdte i dag et investormøte der de diskuterte fjorårets resultater og la fram planen videre. Ikke uventet var PlayStation-avdelingen en stor del av dette.

Så langt har det blitt solgt (til butikker) 79 millioner PlayStation 4-maskiner. Samtidig sier selskapet for første gang at PlayStation VR-salget har vært under pari, men at markedet for VR stadig er økende.

Men det mest interessante fra investormøtet var nok da Sony Interactive-sjef John Kodera rett frem sa at PlayStation 4 nå synger på siste verset.

Det rapporteres av Wall Street Journal-journalist Takashi Mochizuki, som var på møtet. Ifølge Kodera forventer Sony fortsatt godt salg av PS4 og spill til den nærmeste fremtiden, men at konsollen nå er «inne i sin siste fase».

Fremover mot mars 2021 forventer derimot Sony at salget vil avta noe, og på kryptisk vis sier Kodera at PlayStation-avdelingen i denne perioden skal «samle seg» for å «øke i fremtiden».

Akkurat hva han mener med det er det ikke så lett å skjønne, men ryktene om en PlayStation 5 har jo allerede svirret i en stund. At selskapet nå «double down» for å gjøre ferdig denne er ikke akkurat ulogisk.

Selv om PlayStation 4 nærmer seg pensjonsalder er det ikke derimot sagt at spillene tørker ut. Sony sier de vektlegger produksjonen av sterke merkevarer som «God of War» og «Horizon».

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer