(PressFire.no): Salgstall er gøy. Men når det bare kommer delvise tall inn er det ikke like moro.

For noen år siden sluttet Microsoft å rapportere hvor mange Xbox One-konsoller de hadde solgt. Grunnen var like hemmelig som tallene (som ble klemt sammen med Xbox 360-tall), men onde tanker kunne lett tenke at tallene var så dårlige at de ikke ville ha de ut.

Det kan kanskje være sant, men takket være EA og Sony har vi i dag fått litt mer greie på hvordan Microsoft faktisk har gjort det i det siste.

Det er Eurogamer som har tegnet streken mellom prikkene.

 

«Ayyy»
EA leverer

EAs Blake Jorgensen er mannen som har kommet med et tall.

Under et investormøte i går kunne han røpe hvilke tall EA jobber med internt når det gjelder PlayStation 4 og Xbox One.

- Konsollsalg er opp for kalenderåret 2015 sammenlignet med året før. Vårt estimat er at det er 55 millioner konsoller solgt, noe som er mer enn noen hadde spådd for året, og nesten 50 prosent mer enn forrige konsollsyklus.

- Det er veldig, veldig positivt.

Så 55 millioner konsoller solgt, fra noen som strengt tatt burde vite det. Wii U er (som vanlig) ikke med i disse tallene.

 

«Not bad»
PlayStation i hundre

Sony, derimot, oppgir faktisk tall.

Tidligere i 2016 sa selskapet at de har sendt ut 35,9 millioner PlayStation 4. Et imponerende tall i seg selv, som er rundt syv millioner salg mer enn PlayStation 2 hadde etter like lang tid.

Fortsatt noen millioner under raketten Wii, men den konsollen led en såpass tidlig død at det ikke er utenkelig at PlayStation ender opp med å gå forbi de rundt 100 millioner den endte opp med å selge.

Men regnestykket vi leter etter ender opp med å bli 55 (totale konsoller) minus 35,9 (PS4) = 19,1 (Xbox One).

Xbox One har solgt rundt 19,1 millioner konsoller, ifølge EA. Det er litt mer enn halvparten av PS4, et temmelig stort gap, alt tatt i betraktning, men vi får heller ikke helt krisealarmen til å blinke riktig enda.

 

«Oops»
Gapet øker

Det er komparativt omtrent like bra som PS3, og bedre enn Xbox 360, etter like mange måneder på markedet.

Så kan man diskutere om de to konsollene hadde særlig gode lanseringer. Den første Xbox-en solgte bare rundt 24 millioner de fire årene den var ute.

Bekymringen til Microsoft ligger nok heller i at gapet ser ut til å øke. I Japan er konsollen allerede død, mens den stadig taper terreng i Europa og til en mindre grad i USA. Det sagt, så er det tydeligvis rom for begge konsollene i markedet samtidig.

Wii U har til sammenligning solgt rundt 12 millioner totalt, med omtrent et år ekstra fartstid på markedet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Mer av det samme: The Game.

Les mer

Anmeldelse: Metro Exodus

Har aldri vært sterkere.

Les mer