(PressFire.no): Ikke forvent at ryktene og lekkasjer rundt de neste konsollene fra Microsoft og Sony vil avta med det første.

I går skrev vi om visepresidenten i Sony, Hiroshi Sakamoto, som kan ha forsnakket seg om PlayStation 4-planene.

Det er fortsatt en stor hemmelighet, men våre venner forbereder neste PlayStation. Jeg kan bare si at vi fokuserer på E3 i juni. Kanskje annonserer vi der, kanskje annonserer vi enda tidligere - i mai, sa Sakamoto ifølge Emol.

I februarutgaven av magasinet Game Informer hevder redaksjonen at de vet enda mer om hvordan avdukingen av Xbox 720 og PlayStation 4 vil skje.

Det kan smelle allerede i mars.

 

Slik har vi vært vant til å se
Apples produktlanseringer.
(Foto: Scanpix).

- Avsløres på «Apple-måten»

- Vi hører at både Sony og Microsoft sikter mot en Apple-aktig pressekonferanse for å avduke sine plattformer, og det vil skje rundt Game Developers Conference sent i mars, står det i Game Informer.

Det er Videogamer som har lest i bladet, og videreformidler til nett.

I år skjer Game Developers Conference (GDC) litt senere enn det som har vært vanlig siste åra. Både i fjor og året før gikk utviklerkonferansen i San Francisco av stabelen helt i begynnelsen av mars. I år skjer det fra 25. – 29. mars.

- E3 i juni er kanskje bransjens største begivenhet, men begge selskaper vil gi deres nye maskiner litt tid i rampelyset, hevder Game Informer.

 

Fra Sonys E3-område i 2011.
(Foto: PressFire).

- E3 vil handle om nestegenerasjonsspill

E3-spillmessen i Los Angeles i begynnelsen av juni vil handle om spillene til disse nye konsollene, skriver Game Informer - titler som skal mørne potensielle kunder i opptakten til lanseringene av PlayStation 4 og den nye Xbox-en.

Bladet oppgir ingen kilder til disse opplysningene de viderebringer.

Game Informer er eid av Gamestop-butikkjeden og bruker å få de første eksklusive sakene, så de er utvilsomt en redaksjon som får tilgang til nyhetene først – også på grunn av trykketiden forbundet med det å utgi månedsmagasiner.

Spillbladet hadde blant annet det første intervjuet med Houser-brødrene om «Grand Theft Auto V».

 

Får Microsofts Don Mattrick æren av
å avduke Xbox 720? Her fra E3 i 2012.
(Foto: PressFire).

- Viktigste E3 siden årtusenskiftet

Etter CES-elektronikkmessen i Las Vegas forrige uke har det boblet opp flere rykter som peker i retning av at Sony kan tenke seg å få PS4 ut på markedet før Microsofts nye.

Dette samstemmer Game Informer i, og peker på at den japanske underholdningsgiganten denne gang er fast bestemt på ikke å sove i timen. Sist gang skaffet 360-konsollen et forsprang Sony har strevet lenge med å utligne.

I går skrev VG247 om analytiker Chris Bairds spådommer. Baird kan ha blitt inspirert til sine fremtidsvisjoner etter å ha gått rundt og snakket med folk i bransjen på CES i Vegas sist uke.

- E3 i 2013 blir den viktigste spillmessen siden årtusenskiftet, sa Baird til investorene han jobber med.

-  Vi tror fortsatt at både Microsoft og Sony vil holde egne pressekonferanser før E3 for å avsløre sine nye plattformer. 

 

Xbox-utviklerkonsoll ble solgt
på Ebay i fjor høst.

Solgte Xbox 720 på Ebay

Selv om Sony og Microsoft prøver å holde alle planer om sine nye konsoller strengt hemmelige, har det jevnlig sivet ut opplysninger det siste året.

Blant annet en 56 sider lang presentasjon, som angivelig stammer fra Microsoft selv og omhandler en «Xbox 720» og Kinect 2. Begge deler lanseres i høst, står det i dokumentet.

En utviklerkonsoll, med kodenavn Durango, ble solgt på Ebay i fjor for 20 000 dollar (cirka 120 000 kroner). La oss for kjøperens del håpe at dette virkelig var en slik Xbox-prototyp, slik annonsen påstår.

Etter dette innførte Microsoft strengere sikkerhetstiltak og stengte deler av sitt hovedkvarter i Redmond, Washington.

Xbox vil satse på «skyen»
- men også på opplevelser spredt over
flere Windows-plattformer.

Sony holdt ifølge VG247 et hemmelig møte med utvalgte spillstudio sent i fjor høst. «Orbis», som er kodenavnet på PlayStation 4, er basert på AMDs A10 APU-serie.

Utviklerkonsollen som Sony skal ha latt spillskapere tjuvstarte med, inneholder 8 eller 10 GB med RAM, hevder VG247. Målet med PlayStation 4 skal ifølge kilder de snakket med være å tilby 1080p-grafikk med 60 bilder i sekundet, samt i 3D.

PS4 skal både fikse dagens krav, og morgendagens - og i tillegg sømløst la deg laste ned utvidelser og ekstra innhold mens du spiller.

Sist uke var Microsoft Studios-sjef Phil Harrison klar på at Xbox-kunder bør innstille seg på at fremtiden blir en hybrid der spillopplevelsen starter med en tradisjonell disk du kjøper i butikk - men deretter fortsetter digitalt og i nettskyen.

Harrison håper på den måten at de mest populære spillene kan få en varighet på flere år.

 

I forbindelse med CES viste Microsoft fram futuristisk teknologi, kalt IllumiRoom, som de ifølge Eurogamer har planer om å fortelle mer om snart.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Mer av det samme: The Game.

Les mer

Anmeldelse: Metro Exodus

Har aldri vært sterkere.

Les mer