PS3-hackeren satt i «karantene»

Forhindret fra å gjøre nye Sony-sprell.

28. januar 2011 12:44

Etter at Sony valgte å gå rettens vei for å få has på PS3-hackeren George «GeoHot» Hotz, har retten nå bestemt seg for å sette Hotz i karantene frem til saken kommer opp.

Domstolen i California har gitt Sony medhold i at han i mellomtiden ikke får lov til å dele den såkalte «jailbreak»-koden, hacke andre Sony-systemer eller oppfordre til hacking.

I tillegg blir Hotz og hackinggruppen failOverflow beordret til å overlevere datamaskiner og lagringsmedier som ble brukt i hackingen, til Sonys advokater.

Men tross kneblingen av George Hotz er nok «Pandoras Boks» for lengst åpnet for Sonys PlayStation 3, for hacken til Hotz er allerede flittig i bruk.

Denne uken slapp Sony en ny oppdatering til PS3, med sikkerhetstiltak rettet mot en hacket versjon av maskinvaren i PlayStation 3-maskinen. Det tok imidlertid bare timer før denne ble hacket på ny. Den hackede maskinvareoppdatering lar brukerne installere egne filer på maskinen.

Det er imidlertid ikke George Hotz som står bak denne siste programvaren, men en annen hacker kalt KaKaRoTo som tar i bruk hacken til Hotz.

Eksperter hevder at Hotz har klart å åpne PlayStation 3-maskinen for all fremtid og at det er ingenting Sony nå kan gjøre med det.

Se KaKaRoTos hack i aksjon her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3