«The Force Unleashed» -utvikleren nedbemanner

LucasArts bekrefter oppsigelser.

17. november 2010 10:55

Dette er tydeligvis uken der mange spillutviklere finner en lapp i posthylla si som forteller at de er nødt til å begynne å lete etter en ny jobb.

Activision har bekreftet at de for tiden vurderer fremtiden til Bizarre Creations, skaperne bak den suksessrike Project Gotham Racing-serien til Xbox og Xbox 360, som senere har gitt ut «Blur» og «James Bond: Blood Stone» for sine nye arbeidsgivere.

Samtidig stenger Activision Budcat, et Iowa-basert studio som telte 88 ansatte. Disse har vært sysselsatt med å lage PS2- og Wii-versjoner av ymse Guitar Hero-utgivelser.

Og nå har også LucasArts bekreftet at de har foretatt «små justeringer i arbeidsstokken». Dette er utvikleren som blant annet står bak nylig lanserte «Star Wars: The Force Unleashed II». Det er andre gang LucasArts foretar en slik nedbemanning denne høsten.

- LucasArts foretok nylig små justeringer i staben for å bedre hjelpe oss å tilpasse kravene i denne bransjen, skriver selskapet i en pressemelding som blant annet Eurogamer har fått kloa i.

-  Vi fortsetter å være forpliktet overfor vårt interne spillstudio – og vil forsterke vårt forhold til betrodde, eksterne partnere – for å kunne skape kvalitetsspill som forbløffer og inspirerer fans, heter det videre.

Det har vært noe uro i LucasArts-leiren som jobber med «Star Wars: The Force Unleashed»-spillene. Før oppfølgeren ble utgitt i høst ble det kjent at Haden Blackman, en av hovedmennene bak disse spillene, sluttet for å starte sitt eget spillstudio.

Det ble også besluttet å skrape en planlagt PSP-versjon av «The Force Unleashed II», i tillegg til at ryktebørsen boblet av spekulasjoner om at et planlagt tredje spill i serien hadde blitt kansellert. Sistnevnte rykte er senere tåkelagt fra offisielt hold, selv om man heller ikke har bekreftet at det vil komme flere Force Unleashed-spill.

I september sa LucasArts opp i størrelsesorden 85 ansatte mens man holdt på å forberede seg på å lansere «The Force Unleashed II», skrev GameSpot. For tiden er «LEGO Star Wars III: The Clone Wars» det eneste annonserte spillet som er i produksjon hos LucasArts.

I forrige uke ble det kjent at EA tar over alle utgiverrettighetene til det forestående «Star Wars: The Old Republic», MMO’et som BioWare er ansvarlige for - og reduserer LucasArts til en lisenspartner.

PressFire møtte nylig BioWare-grunnleggerne Dr. Greg Zeschuk og Dr. Ray Muzyka i London, som mer enn gjerne fortalte om sine neste prosjekter, i første rekke «The Old Republic» og «Dragon Age 2».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3