Stenger «Guitar Hero»-spillstudio

Activision vil «strømlinjeforme organisasjonen».

17. november 2010 10:30

Når vi nå skriver høsten 2010 er ikke lenger musikkspill synonymt med velklingende mynt i kassa for utgiverne og utviklerne som står bak slike utgivelser. Sjangeren er på tur ned kommersielt sett, noe som finansanalytikere har spådd for flere måneder siden.

Activision har nylig gitt ut et «Guitar Hero: Warriors of Rock» og «DJ Hero 2», i tillegg har Harmonix sitt kritikerroste «Rock Band 3» havnet i butikkhyllene nå i høst. 

Men alle disse spillene skuffer stort på salgslistene. Slikt får ofte konsekvenser.

Activision har nå tatt grep og stenger Budcat. Dette er et studio som Activision kjøpte i 2008, og som de seneste årene har vært sysselsatt med å overføre Guitar Hero-spill til PlayStation 2. Deres seneste prosjekter var å lage PS2-versjonen av «Band Hero» og Wii-utgaven av «Guitar Hero: Metallica».

Nedleggelsen av Budcat blir bekreftet ovenfor GameSpot. Activision har i samme slengen begrunnet avgjørelsen slik, gjennom en pressemelding:

– Vi fortsetter med å strømlinjeforme våre utviklerressurser som jobber med musikkspill, for bedre å ruste oss for å nå være strategiske mål.

Man nedbemanner et ikke kjent antall stillinger hos Red Octane (som har hatt kvalitetssikring som hovedoppgave), i tillegg til å stenge Budcat.

- Budcat har vært en fantastisk partner som har satt til merke på Guitar Hero-serien, heter det i uttalelsen fra Activision.

88 personer mister jobben, men Activision skal forsøke å finne nye arbeidsoppgaver for så mange av disse som mulig.

Disse nyhetene kommer omtrent samtidig som det er klart at fremtiden til «Blur»- og «James Bond: Blood Stone»-skaperne Bizarre Creations er høyst usikker. De britiske spillutviklerne som er best kjent for å stå bak Project Gotham Racing-serien, befinner seg i en situasjon der Activision nå skal vurdere hvorvidt de skal selge studioet, nedbemanne kraftig - eller rett og slett stenge spillstudioet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3