Robert De Niro aktuell for «Uncharted»-film

Og hovedrollen er tiltenkt en tidligere undertøysmodell.

15. november 2010 19:04

Etter å ha møtt på noen problemer i preproduksjonen, ble det litt tidligere i høst klart at Columbia Pictures og David O. Russell omsider hadde blitt enige.

Russell har fått oppdraget med å skrive manus og regissere Uncharted-filmen, som baserer seg på det første av to spill som har kommet til PlayStation 3 fra utviklerne i Naughty Dog - der en nordmann er svært sentral i arbeidet med å lage den imponerende pene grafikken.

«Det tekniske er så langt foran de aller fleste konkurrentene, at jeg må lure på hva andre utviklere egentlig holder på med», skrev vår anmelder i forbindelse med lanseringen av fjorårets «Uncharted 2: Among Thieves».

Marky Mark som Nathan Drake?

Når det gjelder filmplanene, har det så langt ikke blitt sluppet noen offisiell informasjon rundt hvem som skal kle de sentrale rollene.

Skuespilleren Nathan Fillion, kjent fra Firefly, startet i oktober en kampanje på Twitter for å bli lagt merke til.

Men skal vi tro Roger Friedman, spaltist for Showbiz 411, er det helt andre navn som er koblet til Uncharted-filmatiseringen.

Og med all mulig respekt overfor Fillion: Det later som om man sikter seg inn mot en litt høyere divisjon av Hollywood-skuespillere.

Mark Wahlberg skal være aktuell i hovedrollen som eventyreren Nathan Drake, mens duoen kjent fra Martin Scorsese-filmer som «Casino», «Den rasende oksen» og «Mafiabrødre» – Joe Pesci og Robert DeNiro – nevnes som hete kandidater til noen av de andre rollene.

Wahlberg har tidligere samarbeidet med David O. Russell i filmer som «Tre Konger», «I Heart Huckabees» og den nært forestående «The Fighter» (som får norsk kinopremiere i februar).

Spillnettsiden IGN spekulerer i at rollen som Victor «Sully» Sullivan virker mest aktuell for Robert DeNiro – og likheten er slående. Hvilken rolle Joe Pesci er aktuell til, er foreløpig ikke kjent.

Presidentene i filmselskapet Columbia Pictures har tydeligvis tiltro til at David O. Russell skal klare å snekre sammen en begivenhetsrik film basert på eventyrspillet. De uttalte nemlig dette etter at de siste avtalene var signert i oktober:

- David er et storartet valg til å begynne arbeidet med denne filmen. Han er ekspert på å kombinere alle de klassiske elementene som er involvert i denne merkevaren: karakterutvikling, komedie og fantastiske actionsekvenser.

- Han har en briljant visjon for dette materialet og vi vet at han vil bringe sin originale, unike stemme til denne adapsjonen, uttalte sjefene i Columbia ifølge Hollywood Reporter i oktober, samtidig som samarbeidet var formalisert rundt filmplanene.

Det er ikke kjent når filmen basert på «Uncharted: Drake's Fortune»-spillet skal være premiereklar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3