Seks år i utvikling og en rekke utsettelser kan snart være over

Se «L.A. Noire» i aksjon for første gang.

11. november 2010 19:44

I 2004 annonserte «The Getaway»-produsenten Brendan McNamara sitt nye prosjekt – det mørke detektivspillet «L.A. Noire».

Spillet skulle gjenskape 40-tallets Los Angeles ned til den minste detalj, og samtidig være en hyllest til en av epokens favorittfilmsjangere, film noir.

Utviklingen støtte imidlertid på flere problemer og resultatet ble at Sony dro ut pluggen på det allerede den gang så svært dyre spillet, som opprinnelig skulle bli PS3-eksklusivt.

Siden da har Rockstar sikret seg rettighetene og bekreftet at spillet også kommer til Xbox 360, selv om en eksakt utgivelsesdato ikke har blitt annonsert.

Spillet hadde en vag utgivelsesdato høsten 2010, men ble utsatt til 2011, noe som gjorde at ledelsen i Take Two fikk på pukkelen av finansanalytikeren Evan Wilson. Han kritiserte ledelsen for å være roten til at en rekke titler fra selskapet har blitt utsatt de siste årene. Han gikk så langt som i å si at ledelsen ikke lengre har tillit hos investorene.

Nå har imidlertid Take Two og Rockstar sluppet filmsnutten som viser spillet i aksjon, for aller første gang.

Den forrige traileren var en såkalt target render, som er en visuell fremstilling av visjonen som spillskaperne jobber opp mot. Den nye traileren skal være basert på spillmotoren, og dermed representere det ferdige resultatet.

Det er også verd å merke seg avslutningen i traileren, hvor det er tydelig skrevet at spillet skal slippes våren 2011.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3