Nytt Kojima-spill på TGS 2011?

Metal Gear Solid-skaperen har lagt igjen nye hint om sitt neste prosjekt.

20. september 2010 15:23

Hideo Kojima liker å bruke Tokyo Game Show til å vise sine nye prosjekter på hjemmebane. Han gjorde det i fjort høst, da «Metal Gear Solid: Peace Walker» til PSP nylig hadde blitt annonsert på E3-spillmessen noen få uker før, og også i år har han demonstrert et nytt spill. «Castlevania: Lords of Shadow» er riktignok ikke hans.

Det er spanske MercurySteam som utvikler spillet, mens Kojima overser det hele i en slags produsentrolle.

På sin Twitter svarte Kojima nylig Jiro Ishi fra Level-5, som serverte noen digitale komplimenter vedrørende «Lords of Shadow» og samtidig lurte på når vi får se hans neste, mystiske spillprosjekt.

- Jeg syns det ville vært hyggelig om jeg neste år kan introdusere mitt nye spill, skrev Kojima på sin Twitter (ifølge Andriasang), og fulgte opp med at det vil være noe annet enn bare å redigere en trailer, som han hadde ansvaret med å sy sammen i forbindelse med TGS-visningen av Castlevania-spillet nylig. Denne traileren ser du nederst i denne saken.

I april hintet spillskaperen om dette neste prosjektet sitt – også da på Twitter. Han hadde på dette tidspunktet tittelen, spilldesignet, rollefigurene og historien på plass i sitt eget hode, og fristet med at han i sitt neste spill vil utfordre et tabu. En type tematikk som kan føre til at han må trekke seg fra spillbransjen om han kludrer det til.

- Neste prosjekt vil utfordre en viss type tabu. Hvis jeg roter det til må jeg sannsynligvis forlate bransjen. Men jeg vil ikke unngå det av den grunn. Jeg blir 47 i år. Det er 24 år siden jeg startet med å lage spill. I dag fikk jeg en alliert som gladlig vil støtte meg i denne risken. Selv om det bare er én person er det en bra start, skrev Hideo Kojima på Twitter (oversatt av Andriasang.com).

Denne allierte kan være Chiyomaru Shikura, sjef for mediabedriften 5pb og musiker, som ble avbildet med Kojima og No More Heroes-skaperen Goichi Suda i et hyggelig lag denne sommeren. Shikura sa den gang at prosjektet dreier seg om et eventyrspill, mens Kojima selv har hintet om at han vurdere å enten lage et nytt Metal Gear Solid-spill eller et helt nytt prosjekt.

«Castlevania: Lords of Shadow» lanseres til PlayStation 3 og Xbox 360 den 5. oktober.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3