Blir «Resistance 3» avslørt snart?

Insomniac frister med store nyheter.

2. august 2010 15:56

Insomniac Games, best kjent for Ratchet & Clank- og Resistance-spillseriene, har fristet med at de har planer om å avsløre sin neste tittel «en gang mellom nå og Penny-Arcade Expo» i Seattle som går av stabelen den 4. september. Det er IGN som skriver om denne nært forestående annonseringen.

Det er verdt å merke seg at GamesCom, den store spillmessen i Europa, finner sted i perioden 19. og 22. august.

De etterlater oss med en solid ledetråd rundt hvilket spill dette kan dreie seg om, for i beskrivelsen rundt hva Insomniac har tenkt å snakke om når de holder sin presentasjon under PAX, står det at det dreier seg om et PlayStation 3-spill.

Dette ekskluderer nok sjansene for at det dreier seg om de første nyhetene rundt spillet som Electronic Arts skal gi ut. Tidligere i år ble det kjent at Insomniac har undertegnet en avtale med EA om å gi ut et helt nytt spill, som også skal ut til Xbox 360 i tillegg til PlayStation 3. Dette blir det første spillet Insomniac gir ut til en annen plattform enn Sonys.

«RESISTANCE 3» I NEW YORK?

I mai annonserte Insomniac dette samarbeidet med EA ved å si at man fortsatt «har et nært og godt forhold til Sony», og at studioet vil «fortsette med å gi ut PlayStation-titlene de har blitt kjent for» i løpet av en periode på 14 år - som i første rekke har ført til flere Ratchet & Clank-eventyr på PS2 og PS3.

Før det lagde utviklerne tre Spyro-spill til den første PlayStation-konsollen.

I oktober i fjor dukket det opp bilder som stammet fra et filmsett. Under innspillingen av «Battle: Los Angeles» hadde man nemlig plassert en gigantisk poster som viste «Resistance 3»-logoen, sammen med hint om at handlingen i det tredje spillet vil foregå i New York. Filmen har planlagt premiere til neste år.

Det første Resistance, med undertittelen Fall of Man, ble lansert i mars 2007 som en av lanseringstitlene til PlayStation 3 og hadde en handling lagt til England. I rollen som Nathan Hale forsøker du å rydde gatene i byer som Grimsby, York, London og Manchester for aliens (såkalte Chimeras). I oppfølgeren som kom ut i 2008, enkelt og greit kalt «Resistance 2», ble handlingen flyttet til USA.

I fjor gav Sony ut «Resistance: Retribution» til PSP, et slags sidespor med en handling som blant annet utspiller seg i Frankrike, med en ny hovedperson og en annen, mer personlig krig mot Chimera. «Resistance: Retribution» ble utviklet av Sony Bend best kjent for Syphon Filter-spillene.

Svaret på om Insomniac planlegger å lansere «Resistance 3» samtidig med filmen, får vi før Insomniac går opp på podiet under PAX i Seattle 4. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3