«Little Big Planet 2» bekreftet til november

Sony har spikret lanseringsdatoen og avslørt en luksusversjon av den etterlengtede oppfølgeren.

24. juli 2010 12:45

Under E3-spillmessen i midten av juni lekket en liste ment for internt Sony-bruk, der blant annet «Little Big Planet 2» sto oppført med en novemberlansering. Denne listen viser seg nå å stemme på en prikk, for Sony har bekreftet at «Little Big Planet 2» skal ut i butikkene 16. november – i hvert fall for USA sitt vedkommende.

Foreløpig har ikke utgiveren bekreftet en europeisk dato, men regn med at vi kan få kloa i spillet omtrent samtidig.

Oppdatert: Lanseringen er flyttet på etter at denne saken ble skrevet. Ny release blir januar 2011, og grunnen er at utviklerne trenger mer tid.

SUPERUTGAVE I BEGRENSET OPPLAG

Samtidig avslører Sony også en Collectors Edition av spillet, som slippes i begrenset opplag. Denne består foruten selve spillet av en todelt bokstopper og en 7” stor Sackboy-dukke. Bokstopperen kan selvsagt fort bli en spillstopper i hylla di, og har små LBP-figurer og detaljer kledd på tre-finishen.

I tillegg følger det med koder som gjør at du kan laste ned totalt 11 Sackboy-kostymer, samt at du får med noen PSN-avatarer.

Prisen i USA for denne Collectors Edition av «LBP 2» er satt til 79,99 dollar, 20 dollar mer enn det den ordinære utgaven av PS3-spillet selges for.

Sony skriver på den amerikanske PlayStation-bloggen at europeiske PS3-eiere bør følge med i tiden som kommer, for de har annonseringer å komme med veldig snart som er myntet spesielt på oss. Dette dreier seg mest sannsynlig om en konkret lanseringsdato og nyheter om ymse forhåndssalgtilbud.

Flere amerikanske spillkjeder begynner etter denne annonseringen forhåndssalget, og tilbyr innhold til spillet som blir eksklusivt for de ulike kjedene. Stort sett dreier dette seg om kostymer, og både Pixar/Disney («Toy Story 3») og Insomniac (Ratchet & Clank) er samarbeidspartnere for å gi deg valgmuligheter til å kle opp Sackboy når spillet er ute før jul.

I oppfølgeren får du flere strenger å spille på når det gjelder det kreative aspektet i Little Big Planet-universet, for ikke bare kan du lage dine egne brett og tilpasse spillfigurene, i «LBP2» kan du også designe egne minispill i selve spillet med til dels avanserte verktøy.

«Little Big Planet 2» slippes eksklusivt til PlayStation3 16. november i USA, mens en europeisk dato er enda ikke bekreftet.

Ny trailer med gameplay-fokus (fra LittleBigLand):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3