PlayStation Move allerede i juli?

Butikkampanje hevder at Sonys bevegelseskontroller blir lansert til sommeren.

23. mai 2010 10:36

Både Microsoft og Sony forbereder seg på å introdusere oss for nye måter å spille på gjennom henholdsvis Natal og Move.

Disse to konkurrentene holder naturlig nok kortene tett til brystet i forhold til når vi kan spille uten tradisjonelle kontroller. E3 som starter i midten av juni blir mest sannsynlig åstedet for den slags opplysninger.

Det eneste av offisiell informasjon sluppet rundt lanseringstidspunkt for Natal og Move så langt er at disse skal ut i butikkene «før jul».

Les også: - Natal slippes i oktober.
Les også: Butikkjede forhåndsselger Natal for 1200 kroner.

FØLSOM TIGER I SOMMER?

Butikkjeden BT Games har lagd en trykksak, sporet opp av nettsiden Lazy Gamer, som imidlertid påstår at Move er ute i butikker allerede i juli.

Du kan se brosjyren online her. (Bla deg til side 14 for Move-informasjonen).

Stemmer disse opplysningene kan det forklare hvorfor EAs «Tiger Woods PGA Tour 11» lanseres i sommer med Move-støtte. Dette spillet slippes 1. juli i Norge, forøvrig med norske Suzann «Tutta» Pettersen på laget.

Samme spillkjede avslørte forøvrig en ny Xbox 360-modell med 250 GB harddisk i fjor sommer, flere måneder før denne konsollen ble lansert, slik Kotaku rapporterte den gang.

Sony benyttet anledningen under GDC i mars til å vise verden mer av bruksområdene til disse kontrollerne og demonstrere samtidig noen nye spill. Noe av det Sony understreket under avdukingen var den store presisjonen sammenlignet med det du får på Wii. Man håper at veien fra Nintendos konsoll til en PS3 med Move blir naturlig for mange kunder.

- Eksisterende bevegelsesstyrt tilbehør har bare brukt kontrollene som pekeren til en mus – vår blir en forlengelse av kroppen, var noe av det Sonys Peter Dille serverte fra scenen under GDC-messen.

Se skjermbilder fra kommende Move-spill.
«Sports Champions»
«The Shoot»
«Move Party»

Så langt har ikke Sony kommentert BT Games-kampanjen eller avslørt noe nytt i forhold til når Move skal lanseres. E3 som starter i midten av juni forventes å gi oss svar på dette, og PressFire er ringside i Los Angeles for å rapportere.


PlayStation Move blir priset til omtrent 100 dollar (i USA), bekreftet Sony på GDC i San Franciso.

Slik presenterte Sony sin Move-kontroller under GDC i mars:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3