«Heavenly Sword» ble kanskje ikke den moderne klassikeren som noen hadde håpet på da spillet ble lansert eksklusivt til PlayStation 3 høsten 2007.

Men spillet demonstrerte et frodig kampsystem og en riktig så engasjerende historie der den rødhårete Nariko må fortsette å beskytte sverdet (kalt Heavenly Sword) fra den onde King Bohan, som hennes stamme hadde gjort i en årrekke.

Ninja Theory utviklet spillet og har den siste tiden vært travelt opptatt med sitt neste spill, «Enslaved».

Les også: Flere detaljer om «Enslaved».

 

Monkey er en nevenyttig mann.

FARGESPRAKENDE ACTION

Tonen i «Enslaved» kan definitivt beskrives som postapokalyptisk, satt 150 år inn i fremtiden.

Handlingen er løst basert på den kinesiske boka «Journey to the West». Spillmanuset er det Alex Garland («28 Days Later») som er ansvarlig for.

Men i motsetning til mange andre postapokalyptiske spill, er ikke dette en eneste lang marsj i grå-brune-omgivelser. Utviklerne har heller satset på en fargesprakende, ubebodd skjønnhet til sine spillmiljøer.

Spillet er ikke ventet før til høsten, men «Enslaved» begynner for alvor å ta form – noe du selv kan se på de ferske skjermbildene som nå har blitt sluppet.

De to spillfigurene i Enslaved, Monkey og Trip, er rømlinger fra et slaveskip og må gjennom hele handlingen i spillet samarbeide for å overvinne robotene som gjerne gir deg en utfordring eller to. Du spiller som Monkey, men kan også gi enkelte ordrer til Trip for å hjelpe deg gjennom utfordringene.

Ninja Theorys tredje spill, etter «Kung Fu Chaos» og nettopp «Heavenly Sword», blir distribuert at Namco Bandai og skal ut både på PlayStation 3 og Xbox 360.

I november 2009 snakket spillutvikleren ut om hvor vanskelig det var å skulle være en viktig brikke i forbindelse med en konsollansering - og delte sine erfaringer ved å være en prestisjetittel til PS3.

Tameem Antoniades i Ninja  Theory beskrev PS3-eksklusiviteten til Heavenly Sword som «utmattende» i et intervju med Eurogamer før jul.

 

«Enslaved: Odyssey to the West», som en den fulle tittelen, slippes i løpet av høsten til PlayStation 3 og Xbox 360.

Utviklerne presenterer selv «Enslaved» i dette Gametrailers-intervjuet:

Annonse

Kommentarer