Molyneux elsker «Heavy Rain»

Microsofts europeiske spillsjef hyller Quantic Dreams PS3-eksklusive «Heavy Rain».

17. mars 2010 14:15

Peter Molyneux, som både er sjef for Microsofts spillavdeling i Europa og styrer skuta i Lionhead Studios, viser at han kan være raus med komplimentene når noe utmerker seg på en konkurrerende konsollplattform.

For når det gjelder det nylig lanserte PS3-spillet «Heavy Rain», mener han at spillskaperne i Quantic Dream gjør seg fortjent til skryt.

- Jeg anbefaler at alle som ønsker å se et lite glimt av fremtiden til videospill går og kjøper dette spillet, forteller Molyneux til Joystiq.

Les også: Vår anmeldelse av «Heavy Rain».
Les også: Intervju med spillskaperen David Cage.

- UTMATTENDE ENGASJERENDE

Han fortsetter med å si at han personlig syns spillet var såpass intenst, mørkt og krevende på et emosjonelt plan at han måtte begrense spillingen sin til intervaller på 90 minutter.

«Fable III»-sjefen understreker at han er overrasket og imponert over hvordan det franske spillstudioet har klart å implementere såkalte quick time events i spillet, kommandoer du blir bedt om å utføre mens du spiller – og som mange, Molyneux inkludert, for lengst trodde var utdatert i spill.

- Vi designere lo bare fordi vi trodde quick time var dødt, men dette var virkelig en del av dramaet i «Heavy Rain», fortsetter han i Joystiq-intervjuet.

Molyneux var nylig i San Francisco under GDC-messen for å vise frem sitt og Lionheads neste spill, det Xbox 360-eksklusive «Fable III» som er ventet før jul. Her fortalte han blant annet at John Cleese blir å finne i spillet, som en butler som skal veilede deg rundt i de nye menyene.

Her finner du flere nyheter fra GDC 2010.

Han fristet også med at «Fable III» kan finne veien til en annen konsoll i tillegg til Xbox 360 (PC, anmoder vi), og kom med noen riktig så friske salgsmål for det tredje Fable-spillet samtidig som han la frem dokumentasjon som viser at mange «[GB|fable II|Fable II9»-spillere misforsto omfanget av dette spillet og mulighetene man hadde.

«Heavy Rain» er lansert til PlayStation, mens «Fable III» er ventet til Xbox 360 før jul.

Se gameplay-video fra «Heavy Rain»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3