(PressFire.no): En ny runde statlige støttemidler er fordelt på ni norske spillprosjekter, flere av dem helt i oppstartsfasen.

«Draugen», skrekkspillet lagt til vestlandet og produsert av Red Thread Games («Drømmefall Kapitler»), er det mest profilerte.

«Teslagrad»-oppfølgeren.

Av søkerne som nå har fått penger til å videreføre arbeidene sine, finner vi også en spennende oppfølger til «Teslagrad», kalt «World to the West», og allerede populære mattegåter gjennom «Dragon Box: Numbers» – det neste i denne serien. Denne gang myntet på de minste barna.

Norsk filminstitutt (NFI) gir tilskudd til utvikling av spill tre ganger i året.

I denne runden kom det inn totalt 37 søknader - av disse fikk ni spill tildelt totalt 7,4 milllioner kroner.

Les også: Blå-blå regjering foreslår endringer i spillstøtteordningen.

 

«Redux Ark».

Sci-fi Noah

«Redux Ark» fra regissør Are Sundnes og produsent Rolf Risnes utvikles først til nettbrett, og flere plattformer kan komme i etterkant. Her er det opp til tre gjenlevende romhelter å samle inn planter og prøver, dyr og leke en slags sci-fi Noah før romskipet forhåpentligvis til slutt blir i stand til å ta denne biten av sivilisasjon tilbake til vår egen klode.

Handlingen er lagt 200  år inn i fremtiden. Jorda er ribbet for ressurser, så romskipet Redux Ark sendes til en slags tvillingplanet.

Utviklerne har oppgitt «Don’t Starve» og «Bastion» som to inspirasjonskilder. I «Redux Ark» handler det om overlevelse og utforskning.

Hver av disse tre spillfigurene har ulike egenskaper, som trolig må/bør kombineres om du skal lykkes. Spillet er planlagt ferdig i 2016.

NB! Se traileren i videovinduet i denne saken.

 

«Dragon Box: Numbers».

Et uendelig mørke

«Dragon Box»-spillene har vært populære i sin lekne tilnærming til å lære matteknep, brøk og forstå tørre tall på en annerledes måte. Det nye fra denne kanten sikter nå mot en enda yngre målgruppe enn før, og har sammen med Ravn Studio mottatt mest i støtte denne gang.

Ravn jobber med et nytt «Kaptein Sabeltann»-spill, til iOS og Android, og utviklerne lover «ekte sjørøverutfordringer». Spillet lages spesielt for barn mellom 4 og 9 år, heter det i NFIs presentasjon.

«Draugen».

«Draugen» og Red Thread, studioet ledet av Ragnar Tørnquist, har mottatt en million i midler denne gangen til sitt dystre, utforskende spill lagt til Vestlandet på 1920-tallet.

– Det er det vi egentlig lager et spill om, et ekstremt isolert men glansbildeaktig kystsamfunn med en nasjonalromantisk overflate … hvis du begynner å skrape litt i malingen, avdekkes et uendelig mørke, fortalte Tørnquist til PressFire i fjor.

 

Her er oversikten over hvilke spill som har fått støtte denne runden, og hvor mye:

«Corroded»
Studio: Encircle Games AS.
Støtte: 200 000 kroner.

«The Stargazer Experience»
Studio: Dwarf Cavern AS.
Støtte: 300 000 kroner.

«Redux Ark»
Studio: Hyper Games.
Støtte: 700 000 kroner.

«Through the Woods»
Studio: Antagonist AS.
Støtte: 300 000 kroner.

«Norse Noir: Loke i eksil – Kapittel 1»
Studio: Kreative Spill AS.
Støtte: 200 000 kroner.

«Draugen»
Studio: Red Thread Games.
Støtte: 1 000 000 kroner.

«Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama»
Studio: Ravn Studio AS.
Støtte: 1 500 000 kroner.

«Dragon Box: Numbers»
Studio: WeWantToKnow AS.
Støtte: 1 500 000 kroner.

«World to the West»
Studio: Rain AS.
Støtte: 600 000 kroner.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Vi har brukt helga på «Harry Potter Wizards Unite»

Sannsynligvis tidenes beste «Harry Potter»-spill.

Les mer

Faktisk.no innsikt: Blir barn mer aggressive av å spille «Fortnite»?

Et innlegg i Aftenposten utløste debatt om barn kan bli mer aggressive av å spille «Fortnite». Men finnes det egentlig en sammenheng mellom dataspill og aggresjon?

Les mer