(PressFire.no): Det begynner å bli en tradisjon at etterlengtede spill lanseres sammen med betydelig teknisk trøbbel, og det gjelder gjerne PC-plattformen mest av alt.

«Watch Dogs», som ble sluppet forrige uke, er intet unntak. Det ellers ganske så solide åpen verden-spillet kom til to konsollgenerasjoner samt PC, og det er kundene av sistnevnte som har måttet finne seg i en rekke problemer.


Treg oppstart

Først og fremst sviktet påloggingssystemet til uPlay, Ubisofts egne kopibeskyttelsesløsning. I løpet av forrige uke kom det svært mange meldinger om spillere som ikke fikk spilt, men det ser ut til at mange av ustabilitetene nå er blitt løst, og uPlay skal fremstå som mer stødig.

uPlay-trøbbelet førte for øvrig til noen ganske kreative brukerkommentarer: Brukeren Fiskie skriver på Steam at det første oppdraget er ganske så vanskelig, da du må gjentatte ganger prøve å logge inn på uPlay.

- Åtte krasj i løpet av en time, skriver en annen bruker.

Spillet i seg selv fortsetter likevel å by på tekniske problemer.

En av spillets produsenter, Sebastien Viard, tilbrakte en del tid på Twitter over helgen, og oppklarte noen tekniske spørsmål.

Der forteller han at spillet kan bruke over 3 GB med minne på nestegenerasjons konsoller for grafikk, men at PC-en trenger på sin side tilstrekkelig med videominne for å kunne kjøre spillet på ultra-kvalitet, i og med at PC mangler fellesminne slik som konsoller har.

Viard tipser at det kan være lurt å skru ned på teksturkvalitet, kantutjevning eller oppløsning hvis man opplever hakking på kraftige PC-er. Disse elementene reduserer bruken av videominnet.

 

Redningen er på vei

Han skryter samtidig av teamet som har fått spillet til å kjøre på to generasjoner med konsoller og PC, noe som han påpeker er en stor utfordring.

Til slutt lover Viard selvsagt en oppdatering, som skal være under utvikling. Han kan imidlertid ikke fortelle når patchen er klar.

Problemene har også vært et tema på Ubisofts egne fora, der det er blitt stilt mange spørsmål angående liten respons fra utviklerne. Ubisofts moderatorer bekrefter også at en PC-fiks nærmer seg, men kan ikke gi noen flere detaljer om når den kommer og hva den vil innebære.

Det ser altså ut til at PC-spillere som sliter med «Watch Dogs» fortsatt må smøre seg med litt tålmodighet.

Annonse

Kommentarer