(PressFire.no): Konkurransen om strømmefilmkronene tilspisses ytterligere, og det er på spillkonsollene aktørene retter mye av fokuset sitt.

Netflix har allerede røpet at PlayStation 3 er den aller mest populære av alle innretningene hos skuelystne abonnenter. HBO har også kommet på banen, mens Viaplay lanserte i fjor høst - og frister blant annet med Champions League-fotball i tillegg til filmer og serier.

Neste uke er det Telenor-satsningen Comoyo View som skal rulles ut på Xbox 360.

 

- Viktig med konsoll

I forbindelse med E3-spillmessen i fjor kunngjorde Comoyo at de har inngått en avtale med Microsoft om en slik strømmefilmtjeneste.

Det har tatt litt tid å få denne app-en ferdig. Men neste uke, tirsdag 13. august, er den å finne i Xbox-menyene i Norge og Sverige.

- Å være tilgjengelig på konsollen er veldig viktig for oss, fordi det er enda en måte å kunne se all den gode underholdningen vi har på Comoyo View.

- Tilbakemeldingene fra våre betabrukere er at de ønsker å se Comoyo View på flere plattformer og dingser, særlig på sin egen tv, og Comoyo View for Xbox er et nytt steg i denne retningen, uttaler Karianne Melleby i Comoyo i en pressemelding.

 

Ansvarlig for film- og tv-tilbudet
til Comoyo View, Karianne Melleby .
(Foto: Comoyo).

- Det er plass til flere

- Det er med skrekkblandet fryd, og ikke uten en stor grad av ydmykhet vi går inn i dette markedet, for veldig mange er interessert i produktkatalogen.

- Likevel ser vi at det er mye kundene fortsatt spør etter fra de andre tjenestene, så vi føler det er plass til flere aktører, sier Karianne Undrum Melleby som leder film- og tv-delen av Comoyo View til PressFire.

Vi tror strømmefilmproduktet kan spisses, og være mer lokalt forankret.

Melleby mener Comoyo View kan skille seg ut ved å tilby relevante lokale produkter, en redaksjonell tilstedeværelse som Netflix eller Viaplay savner i like stor grad.

- Ett eksempel er hvordan vi nylig benyttet 100-årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge til å lage en liste med 100 filmer med sterke filmkvinner i menyene våre.

 

Krig om Hollywood-rettighetene?

Administrerende direktør i Viaplay, Niclas Ekdahl, fortalte PressFire i forbindelse med deres lansering i fjor at han er tilfreds over å ha sikret seg avtaler med tre av seks store Hollywood-studioer.

- Vi føler oss sikre på at ingen andre vil ha i nærheten av et slikt tilbud som vi har – på en lang tid, sa Ekdahl.

Melleby mener det ikke er fullt så enkelt.

Direktør i ViaPlay, Niclas Ekdahl.
(Foto: PressFire.no).

- Det Ekdahl refererte til er det tradisjonelle bildet av rettighetene, om betal-tv-vinduet, og retten til å vise Hollywood-film i første eller andre pulje – etter kino og dvd/blu-ray-premiere.

Rettighetslandskapet er i ferd med å endres, spår Melleby. Blant annet på grunn av strømmetjenestenes inntog.

Ett eksempel er hvordan NRK og SVT gjorde det klart at de ikke vil fornye HBO-avtalene sine. Posisjonen til HBO her hjemme er jo på en måte bygd opp av disse kringkasterne. Det åpnes for nye konstellasjoner og nytt samarbeid. Se også på «House of Cards»-serien som Netflix selv har produsert.

- Gårsdagens innholdsavtaler blir mindre betydelige fremover, tror Karianne Undrum Melleby i Comoyo, og spår at nye studioer vil komme på banen. Også samarbeid med nasjonale produksjonsmiljøer blir viktigere, tror hun.

- Det er uansett spennende tider akkurat nå med flere spørsmål enn svar, sier Melleby.

 

Også PlayStation kan få

- Har dere planer også for de nye konsollene, som Xbox One og PlayStation 4, og ikke bare Xbox 360?

- Ja, men vi vet ikke når det kan skje.

- Vi ønsker å være tilstede på de relevante plattformene og konsollene, der kunder koblet til nettet befinner seg, sier Melleby hemmelighetsfullt.

 

Web-versjonen av Comoyo View
(Foto: Skjermdump).

Tippeligaen på Xbox?

Etter at Comoyo annonserte sitt samarbeid med Xbox og Microsoft i fjor sommer, fortalte administrerende direktør i Comoyo, Sven Thaulow, at det kan være aktuelt å se på muligheten til å vise Tippeliga og annen sport i lignende tjenester som Comoyo View på spillkonsollene eller andre innretninger.

Nå holder vi på med film og tv-serier, og er i beta. Men vi har selvsagt muligheten til å vise sport. Det er imidlertid noe annet, i live-event-kategorien. Det krever andre elementer, sier Melleby forsiktig om sjansen for at Tippeliga-kamper vist på Xbox står for tur.

- Nå fokuserer vi på film-og tv-produktet vårt. Men ser du på Viaplay og hvordan sport er en del av den tjenesten, er det naturlig å gå videre i den retningen på sikt.

Melleby vil ikke tidfeste når de har planer om å endre statusen fra beta til ferdig produkt. Det gjenstår mye testing og nye tilskudd til tjenesten, sier hun.

Det er viktig å bruke beta-merkelappen for å synliggjøre at vi har en hel del mer som kommer. Brukerne våre har vært konstruktive og vi har en god dialog med dem i forhold til videre utvikling.

- Akkurat nå er vi i en prosess der det er veldig viktig å lære av hva kundene ønsker seg. Vil de ha flere tv-serier? Hvilke filmer er mest sett? Hva gjør at kundene kommer tilbake? Dette er en viktig del av jobben videre med Comoyo View, sier Karianne Undrum Melleby til PressFire.

 

Ipad-varianten.
(Foto: Skjermdump).

«Ørten bryllup og én gravferd»

Netflix og Viaplay koster 79 kroner i måneden. Comoyo View koster litt mer (99 kroner). Felles for disse tre konkurrentene er at du kan prøve én måned gratis. HBO Nordic koster også 79 kroner, men det forplikter at du tegner deg til en ettårsavtale - hvis du vil ha større fleksibilitet til å si opp, må du betale 129 kroner.

Telenor-satsningen skilter for øyeblikket med de ferskeste episodene fra serier som «Dexter», «Girls», «Game of Thrones», «True Blood» og «Newsroom».

Comoyo View kan vise de nyeste episodene av HBO-serier som «True Blood» på grunn av distribusjonsavtale om å vise filmer og serier fra C More Film, opplyser Karianne Melleby. 

Blant nyhetene i filmmenyene finner vi nå blant annet «Hobbiten», «28 Hotel Rooms» og «Paranormal Activity 4».

Brukergrensesnittet og måten innholdet er sortert på i iPad- og web-versjonen, er rent og enkelt – inspirert særlig av Netflix og iTunes. Først har du en seksjon med «mest populære» etterfulgt av nyhetene.

På samme måte som Apple-filmbutikken iTunes, har også Comoyo temabåser som samler et spekter av filmer – for eksempel under fanene «ørten bryllup og én gravferd» der det som forventet befinner seg veldig mye romantikk.

Comoyo View gir også seerne en sjanse til å én gang for alle avgjøre hvem som er tøffest av to actionstjerner, i kategorien døpt «Jason Statham vs. Bruce Willis».


- Comoyo plasserer seg et sted i midten

I betaperioden til Comoyo, som altså startet i juni gjennom lanseringen av iPad- og web-tjenestene, var det omtrent 3000 filmer og 170 serier i menyene.

Å sammenlikne innhold direkte mot konkurrentene er vanskelig. Mens Netflix er suverene på bredde og dybde, er HBO Nordic seriemesteren med et ynkelig tilbud i film. Comoyo plasserer seg et sted i midten: Noe flere aktuelle filmer enn Netflix, bredere innhold enn HBO Nordic, skrev Dagbladets Jan Omdahl i forrige måned etter å ha testet betautgaven av Comoyo View opp mot konkurrentene.

Comoyo View blir tilgjengelig til Xbox 360 tirsdag 13. august og koster 99 kroner per måned. Du må være Gold-medlem for å kunne benytte denne tjenesten. Comoyo opplyser at de jobber med å utvikle tjenesten også til iPhone, Android, Windows 8, smart tv-er samt andre plattformer.

Annonse

Kommentarer