Dette blir det tredje året på rad at det Ukrainske studioet GSC Game World lager et frittstående «S.T.A.L.K.E.R.»-spill, for nylig ble planene om det nye PC-spillet «S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat» avslørt.

Dette spillet vil utspille seg etter begivenhetene i 2007-førstepersonspillet «S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl».

I 2008 slapp GSC «S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky», en såkalt prequel, med handlingen lagt før atomkatastrofen i det første spillet. Dette spillet inneholdt noe nytt innhold samt en del spillbare områder fra forgjengeren.

Se også: Skjermbilder fra «S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl».
Se også: Skjermbilder fra «S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky».

Nå har det sivet ut rykter om at også konsolleierne muligens kan tre inn i denne skumle historien med muterte atommonstre og et guffent spillandskap.


PROBLEMFYLT UTVIKLING

QJ skriver at dette tredje spillet vil inneholde en helt ny historie, nye karakterer og flere sideoppdrag. «Call of Pripyat» skal slippes til høsten.

Det russiske spillmagasinet Igromani rapporterer dessuten om flere prosjekter som GSC Game World er i gang med, og antyder at «S.T.A.L.K.E.R.» også kan være på vei til konsoll.

Det dreier seg mest sannsynlig om en port av «S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl» til Xbox 360 og PlayStation 3, selv om det er sparsommelig med opplysninger i denne artikkelen som QJ har fått oversatt.

Historien bak «S.T.A.L.K.E.R.» er preget av store forsinkelser og problemer. De Ukrainske utviklerne annonserte opprinnelig spillet i 2001 og jobbet mot en utgivelse i 2003. Årene som fulgte bydde på blandede signaler som både indikerte at spillet fortsatt var i utvikling og samtidig rykter om at det aldri kom til å nå butikkhyllene.

I 2005 pushet utgivere THQ på for å få spillet med på sine lanseringsplaner for det påfølgende finansåret. I 2006 fikk «S.T.A.L.K.E.R.» den tvilsomme æren av å havne på Wired sin Vaporware ’06-liste, en oversikt over software/spill/produktersom hadde blitt såpass forsinket at man kunne frykte de aldri kom til å se dagens lys, bak blant annet Will Wrights «Spore» og «Gran Turismo Mobile» som også kom med på denne listen.

«S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl» ble endelig sluppet høsten 2007 og følger altså opp «Clear Sky» (2008) med «Call of Pripyat» denne høsten, samt at rykter om en konsollversjon når overflaten. GSC Game World har med andre ord fått opp dampen.

Se video fra «S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl»:

 

 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer