(PressFire.no): Greg «IdrA» Fields har lenge vært en av de mest profilerte proffene i sanntidsstrategispillet «Starcraft II».

Delvis fordi han har vært en av de beste i verden til å traktere rasen Zerg, men også fordi han har hatt en særdeles kort lunte og hang til å gi motstanderne skyllebøtter.

Nå har laget hans Evil Geniuses sett seg lei av stadig septisk munnbruk, og opphevet Fields' kontrakt, ifølge et innlegg på Team Liquid-forumet (via Gamespot).

 

Greg «IdrA» Fields. 
Foto: Major League gaming

- Respektløs mot fans

- Gjennom de siste årene har vi som organisasjon knyttet tette bånd med Greg, og fått en dyp respekt for ham som person. Vi ser på ham som et medlem av familien, og det gir oss en tung følelse i magen å skilles ad med ham, åpner lagleder Alexander Garfield i innlegget.

De skal sågar ha ønsket å oppmuntre personlighet og egenart hos spillerne sine. Garfield hevder at de ikke har hatt et problem med at «IdrA» ofte skjelte ut motstandere.

- Men, for oss er det veldig stor forskjell på at noen er respektløse overfor motstandere og at de oppfører seg dårlig mot et helt samfunn av fans som faktisk gir ham et levebrød, fortsetter Garfield.

Dermed opphører et treårig samarbeid mellom en av de mest velkjente personlighetene i «Starcraft II»-miljøet og et av verdens ledende lag i strategispillet.

- Som selskap kan vi ikke støtte noen som ikke viser respekt og takknemlighet for samfunnet som gjør hele geskjeften vår mulig, avslutter direktøren.

 

«Starcraft II: Heart of the Swarm».

Har skjedd før

Evil Geniuses gjennomgikk lignende problemer sist oktober, da franskmannen Ilyes «Stephano» Satouri skapte kontroverser ved å spøke om å ha sex med en 14-åring.

Også Satouri er en respektert Zerg-spiller med et frynsete rykte på grunn av kjeftbruk og respektløs oppførsel overfor motstanderne sine.

Den gangen svarte laget hans med å suspendere ham fra alle turneringer i hele oktober måned og bøtelegge ham med en månedslønn.

- Jeg tar ansvaret for mine feil og vil være mer forsiktig i fremtiden, svarte «Stephano», som har blitt kalt esportens rockestjerne for den utagerende oppførselen sin.

 

Norsk stjernehåp

Turneringsspilling i «Starcraft II» har blitt en millionbedrift med hundretusenvis av tilskuere, og sprer seg stadig verden over.

Her i Norge er det Jens «Snute» Aasgaard som har gjort seg mest bemerket. Han anses for å være en av de mest fremadstormende Zerg-spillerne i miljøet, og ble rekruttert av topplaget Team Liquid i fjor.

I rak motsetning til «IdrA» og «Stephano» er «Snute» derimot kjent for å være en ydmyk og sympatisk spiller. 

Det ble meislet i stein da han i mars vant ESET UK Masters-turneringen og tok til tårene på podiet. 

- Det har hjulpet meg mye, det er så mye bedre når man ikke er ensom, erklærte Aasgaard lykkelig om sine nye venner i Team Liquid.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dangerous Driving

- Elsker ideen, men det skorter på gjennomføringen.

Les mer