Russiske hackere slo til mot Ubisoft

Nytt «Far Cry» på avveie.

10. april 2013 09:51

(PressFire.no): I går havnet videoer, med lange segmenter fra det ikke utgitte «Far Cry 3: Blood Dragon», på nettet.

Nå meldes det at spillet har blitt lagt opp på flere torrent-sider, gjort tilgjengelig for ulovlig nedlasting.

«Far Cry 3: Blood Dragon» har ikke lansering før 1. mai.

- Ingen personlig informasjon på avveie

Ubisoft, den franske utgiveren, innrømmer at de har hatt innbrudd i sin Uplay-tjeneste. «Blood Dragon» er ett av spillene som hackerne har peilet seg inn mot.

- Vi er klar over saken, og jobber med å løse dette raskt. Ingen personlig informasjon har havnet på avveie, sier Ubisoft i en uttalelse til Game Informer.

- Uplays pc-nedlastingstjeneste vil være utilgjengelig inntil problemet er løst. Alle andre Uplay-tjenester vil imidlertid forbli tilgjengelige.

Knuste DRM-kravet

Uplay er en onlinebutikk og -fellesskap tilsvarende Valves Steam eller EA Origin. Gameranx meldte at russiske hackere har funnet en måte å lure Uplay-klienten til å laste ned gratis spill.

En sikkerhetsbrist gjorde at hackerne kunne legge inn programvare som narret Uplay til å tro at brukeren allerede hadde eierskap i spilltitlene.

Uplay har også spill fra EA og Square Enix i porteføljen, i tillegg til Ubisofts egne.

Spillsiden Gameranx la ut et bilde som viser nedlastingen av «Blood Dragon» fra Uplay.

Game Informer skriver at hackerne i tillegg har klart å omgå kravet om å spille med nettilkobling, såkalt DRM, gjennom dette uautoriserte Uplay-innbruddet.

Ubisoft brukte deler av gårsdagen på å fjerne lange YouTube-videoer med avslørende innhold fra «Far Cry 3: Blood Dragon», og reparerer altså nå Uplay-tjenesten sin for å unngå flere slike inntrengere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3