Akkurat nå selges THQ – bit for bit

Hvem sikrer seg «South Park», «Saints Row» og «Company of Heroes 2»?

23. januar 2013 11:09

(PressFire): Det foregår for tiden et stort garasjesalg av THQs merkevarer, eiendeler og spillstudioer.

Dette kommer i kjølvannet av at retten nektet å godta vilkårene for en konkursbeskyttelse, med utsikter om et oppkjøp.

THQ meldte i desember at de hadde funnet en kjøper, Clearlake Capital Group, som var villige til å bla opp og kjøpe alle eiendelene for 60 millioner dollar.

Men domstolen sa nei til THQ ønske om å få beskyttelse under «chapter 11», og mente kreditorene ville få mer om alle selskapets verdier ble solgt enkeltvis og til høystbydende.

- SEGA sikrer seg «Company of Heroes 2»

Denne auksjonen er nå godt i gang, men det kan ta flere timer før vi har fått klarhet i hvem som egentlig har kjøpt hva - ettersom publikum og presse ikke har innsyn i prosessen.

Men ryktene har like fullt begynt å florere.

SEGA skal ligge godt an til å kjøpe opp Relic, som for tiden jobber med finpussen på «Company of Heroes 2». De har bydd mest, akkurat nå, hevder en NeoGAF-bruker.

Denne påstanden underbygges av flere kilder i bransjen, skriver VG247.

Relic sitter med deler av den høythengende «Warhammer 40K»-lisensen. Det passer bra sett fra SEGAs ståsted, ettersom deres Creative Assembly-studio («Total War») nylig annonserte at de også skal jobbe med dette universet.

Én av de ansatte i Relic navnga SEGA, EA, Ubisoft og Warner Bros. som de interesserte i budrunden – men SEGA skal visstnok ha bladd opp med mest.

Hvem kjøper «Saints Row»-studioet?

Lurer du på hva fremtiden vil bringe for Volition, som holder på med oppfølgeren til «Saints Row: The Third»?

Selskapet bak «Dead Island», Koch Media, skal ha lagt inn det høyeste budet for Volition, og ligger dermed best an i løypa for å sikre seg den spillserien som har generert mest penger for THQ den siste tiden.

Koch Media har sitt hovedkontor i München, Tyskland.

Dette er rykter også spillutvikleren Tim Lewinson har hørt. Han sendte en melding på twitter der disse ryktene fra NeoGAF blir bekreftet.

Salget av fjorårets «Saints Row: The Third» skal ha passert fem millioner eksemplarer, ifølge den seneste finansrapporten.

Ubisoft er gira på «South Park»

Den franske spillgiganten Ubisoft skal også være til stede på auksjonen, og kan ha sikret seg «South Park: The Stick of Truth»-utgiverrettighetene, melder muldvarpen som har lagt igjen en liten statusrapport på NeoGAF.

Folk fra magasinet Wired og investorkilder skal begge ha hørt opplysninger om at Ubisoft ligger an til å sikre seg Obisidians rollespill basert på «South Park».

Også «Metro: Last Light» og folka bak «Darksiders»-spillene, Vigil, skal under hammeren i løpet av dagen. Der har det foreløpig ikke dukket opp noen kjøpsrykter.

NB! Vi kommer tilbake med mer når det blir bekreftet hvor disse spillene og spillskapernes nye hjem er. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3