«StarCraft II» eller «Diablo III» til Linux?

Blizzard prøver nye veier.

7. januar 2013 11:09

(PressFire.no): Det er Linux-entusiasten og ekspert på grafikk til Linux, Michael Larabel, som hevder å ha en sikker kilde som hevder at spillgiganten Blizzard Entertainment vil gi ut minst ett av sine populære spill på Ubuntu Linux i år.

Det respekterte spillstudioet er kanskje mest kjent for «World of Warcraft», men står også bak gigantsuksesser som «StarCraft» og «Diablo».

Måler interessen

- Jeg ble fortalt dette i person og påstanden ble i ettertid styrket med bevis. Med deres første Linux-utgivelse vil de måle Linux-terrenget for å bestemme seg for fremtidig satsing, skriver han.

Det skal være Blizzard Entertainments egne utviklere som jobber med Linux-versjonen, og det er kjent at selskapet i åresvis har hatt en Linux-variant av «World of Warcraft» for intern testing. Denne versjonen har imidlertid aldri blitt gitt ut.

Larabel var også mannen som i sommer fikk æren av offisielt å avsløre at Valve jobbet med en Linux-versjon av Steam – verdens største digitale spillbutikk for pc og Mac.

Valve-sjefen, Gabe Newell, har vært svært kritisk til Microsofts nye versjon av Windows, som han mener er «en katastrofe». Han kritiserer Microsofts mer lukkede tilnærming og har vært svært positiv til Linux.

Studioet, som ikke bare er ansvarlige for spillbutikken Steam, men også «Half-Life», «Portal», «Left 4 Dead» og «DOTA 2», skal også slippe sin egen spillkonsoll med Linux i løpet av 2013.

- Windows 8 ikke bra for Blizzard

Blizzard-produsenten Rob Pardo var enig med Newell og uttalte på Twitter at Windows 8 ikke er bra for Blizzard heller.

Det spekuleres nå i hvilket spill Blizzard Entertainment vil slippe for Linux, med både «World of Warcraft», «Diablo III» og «StarCraft II» som kandidater. «StarCraft II» er spesielt det neste halve året, da utvidelsespakken «Heart of the Swarm» slippes 12. mars.

Vi vet også at Blizzard undersøker mulighetene for å gi ut konsollversjoner av «Diablo III».

Ifølge kilden til Phonorax vil Blizzard avsløre utgivelsen offisielt i løpet av noen måneder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3