Det er EGM som overbringer de gode nyhetene for Point n Click-fans.

Det ser ut til at Paul Trowe, CEO i Replay Games og tidligere Sierra On-Line-ansatt, har sikret seg rettighetene til spillserien etter å ha prøvd å kjøpe dem i over ti år. Det første han gjorde var å ansette Al Lowe, mannen bak de syv første «Leisure Suit Larry»-spillene.

Sierra ble kjøpt opp av EA noen år tilbake, og hele sulamitten ble lagt ned ikke lenge etter - og Lowe sparket. Etter Codemasters tok over lisensen til «Leisure Suite Larry»-spillene, og produserte et spill som av flere betegnes som et av de aller verste som er utviklet, har det vært tyst på den fronten.

 

Rikstaper av rang, men elsket av mange

I en årrekke har den stakkars Larry Laffer prøvd å finne kjærligheten blant mengder av ekstremt vakre damer. I like mange år har det som regel gått helt skeis, til stor fornøyelse hos utallige spillere verden over.

Original-spillet var vel mest kjent for å ta livet av Laffer om du glemte å bruke kondom i et heller ublidt møte med en prostituert, og passordet «Ken sent me» i bula du starter spillet i. Spoiler alert!

Kjent for sin harde, voksne og grisete (dog aldri vulgære!) humor fikk spillene gradvis fotfeste i spillmarkedet og en enorm fanskare. Larry-skaper Al Lowe har tidligere sagt at suksessen til serien delvis kom gjennom word-of-mouth-prinsippet , der folk pratet om spillet seg i mellom og dermed bygde en hype, og delvis gjennom piratkopiering.

Nå kommer det altså en nyversjon av originalspillet. Det vil være tilgjengelig på Windows, Mac, iOS, Android, XBLA, PSN, On-Live og Steam. Spillet skal være ute i 2012 en gang, som markerer 25-årsjubileet til gamle Larry.


Alle spillene etter hvert

Om spillet går sin seiersgang rent økonomisk vil Replay også overhale spill nummer to til syv. Spill nummer fire er derimot like borte som alltid.

«Leisure Suit Larry In the Land of the Lounge Lizards», «Leisure Suit Larry Goes Looking for Love (In Several Wrong Places)» og «Leisure Suit Larry III: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals» var, med unntak av sistnevnte, kontrollert bare gjennom tekst.

Spill nummer fem, seks og syv derimot, kunne du kontrollere med bare musa fra før, og med sin forholdsvis tidløse grafikkstil er det usikkert om disse vil få en like stor overhaling som det første spillet vil få.

Mer gledelig for fans av den gamle serien (de fleste vil nok snarest glemme de to nyeste spillene) er det at det vil bli utviklet helt nye «Leisure Suit Larry»-spill. Etter relanseringen av originalspillet er over vil de starte utviklingen av et helt nytt spill i serien.

Om dette er «Leisure Suit Larry 8: Lust in Space», som det hintes til i slutten av syveren vites ikke, men med Al Lowe og andre fra original-teamet bak spakene er det nok mange fans som puster lettet ut for fremtiden til serien.Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Dataspillavhengighet er nå en offisiell diagnose

Ble godkjent av WHO i går.

Les mer