Etter at «Crysis 2» ikke lengre er å finne på den digitale spillbutikken Steam spekuleres det nå i om Electronic Arts er i ferd med å fase ut støtten for den populære digitale nettbutikken.

Electronic Arts har lansert sin egen digitale plattform for salg av spill kalt Origin, og fjerne spillene sine fra markedslederen Steam kan være et strategisk steg for å ta opp konkurransen.

nettsiden til spillet står det nå «bare på Origin», noe som heller ikke stemmer da det fremdeles er tilgjengelig på andre digitale nettbutikker som for eksempel direct2drive eller Amazon. Selv hos norske Spaceworld.no er det mulig å kjøpe en digital utgave av «Crysis 2».

Denne uken slipper Electronic Arts også «Alice: Madness Returns», hvor de også på nettsiden til spillet flagger med «kun på Origin frem til 17. juni». Men spillet er tilgjengelig hos blant annet Direct2drive, med muligheten for å forhåndsbestille spillet. Spillet er imidlertid ikke å finne hos Steam.

Forhåndsbestilling av «Battlefield 3» er også fraværende fra Steam, mens det er mulig å forhåndsbestille en nedlastbar versjon hos flere andre digitale nettbutikker.

I skrivende stund er det ikke oppdaget flere spill enn «Crysis 2» som skal være fjernet fra Steam. Flere EA-spill som ble gitt ut tidligere i år er fremdeles å finne systemet, inkludert «Bulletstorm», «Dragon Age II» og «Shift 2: Unleashed».

Valve, som står bak Steam, åpnet også nylig muligheten for såkalte Free2Play-spill. Dermed vil spill som er «gratis» å spille bli tilgjengelige på plattformen. Dette er en forretningsmodell i enkelte onlinerollespill, hvor man kun betaler mikrotransaksjoner for eksklusivt utstyr eller fordeler. 

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer