Den digitale spillbutikken Steam har lenge slitt med kontotyveri – nå settes det i gang tiltak for å få bukt med problemet.

Utvikleren av tjenesten, Valve, har nå annonsert at de har implementert en ny sikkerhetsfunksjon kalt Steam Guard. Denne funksjonen gir brukerne muligheter til å låse kontoen til spesifikke PC-er. Hvis kontoen skal tas i bruk på en annen PC, må brukeren godkjenne dette, forteller Valve i en pressemelding.

Brukerne vil bli varslet om en annen PC enn de du har godkjent prøver å logge seg inn eller forandre kontoen din.

- Kontotyveri er vårt aller største kundestøtteproblem. Med Intels IPT og Steam Guard har vi tatt et stort steg for å gi kundene den kontosikkerheten de trenger når de handler digitale varer, sier Valve-sjefen, Gabe Newell, i en pressemelding.

Steam Guard vil dra nytte av Intels Identity Protection Technology – et krypteringssystem i deres nye prosessorerer.

Ifølge Valves pressemelding er det over 30 millioner Steam-kontoer som nå skal bli sikrere. Steam har en enorm markedsandel når det kommer til digitalt salg av PC-spill. Nylig kom det frem at opptil 70 prosent av digitalt salg av PC-spill skjer i Valves digitale spillbutikk.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Vi har brukt helga på «Harry Potter Wizards Unite»

Sannsynligvis tidenes beste «Harry Potter»-spill.

Les mer

Faktisk.no innsikt: Blir barn mer aggressive av å spille «Fortnite»?

Et innlegg i Aftenposten utløste debatt om barn kan bli mer aggressive av å spille «Fortnite». Men finnes det egentlig en sammenheng mellom dataspill og aggresjon?

Les mer